Görevden Alınsalar da 2 Yıl Maaş Almaya Devam Edecekler!

Dün yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi tartışma konusu oldu. Seçime 2 gün kala çıkarılan kararname ile kamu görevlileri görev yapmasa bile 2 yıl daha maaş almaya devam edecekler.

Görevden Alınsalar da 2 Yıl Maaş Almaya Devam Edecekler!

Bu kararnamenin iptal edilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Kritik Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı saatler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir kararname geldi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, görevden alınan bürokratların 2 yıl daha ödeme almalarının önü açıldı.

fv-vauxwcaimnof.jpg

Bir avukat ise şöyle yazdı:

Zaten iptal ediyor Anayasa Mahkemesi. Anayasa’nın 104. maddesinin on yedinci fıkrasının ikinci cümlesinde Anayasa’nın İkinci Kısım Birinci ve İkinci Bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile Dördüncü Bölümü’nde yer alan siyasi haklar ve ödevlerin CBK’yla düzenlenemeyeceği belirtilmiştir. Anayasa'nın 35. maddesiyle güvenceye bağlanan mülkiyet hakkı, ekonomik değer ifade eden ve parayla değerlendirilebilen her türlü mal varlığı hakkını kapsamaktadır . Yani düzenleme mülkiyet hakkı kapsamında. Anayasa Mahkemesi son kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile özlük düzenlemesi yapılamaz yönünde . Bu kararname Anayasa Mahkemesi denetimine sokulursa iptal edilecektir.