Google'da Taciz Şoku! 45 Kişi Cinsel Taciz Nedeniyle Kapı Dışarı Edildi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, son 2 sene içerisinde 45 çalışanını cinsel taciz nedeniyle işten çıkarma yoluna gitti. Şirketin CEO'su Pichai, çalışanları cinsel istismar ve taciz olaylarıyla ilgili uyardı.

Google'da Taciz Şoku! 45 Kişi Cinsel Taciz Nedeniyle Kapı Dışarı Edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezli Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, cinsel taciz olaylarıyla sarsıldı. Son iki sene içerisinde şirkette 48 çalışanın çeşitli cinsel taciz olayları sebebiyle kapı dışarı edildiği öğrenildi.

HİNTLİ CEO ÖFKELİ , ÇALIŞANLARI 'CİNSEL TACİZ' KONUSUNDA UYARDI

Google'ın Hindistan kökenli CEO'su Pichai, New York Times gazetesinde yer alan  habere göre , cinsel taciz haberleriyle ilgili çalışanlara önemli uyarılarda bulundu. Google, bünyesinde son iki sene içerisinde 13'ü üst düzey yönetici pozisyonunda olmak üzere 48 personelin cinsel taciz olayları nedeniyle işten çıkarıldığını vurgulayan Pichai, çalışanların saygı ve sevgi çerçevesinden uzaklaşmaması gerektiğini, şirkete yeni giren çalışanların da ailenin bir parçası olduğunu ne olursa olsun bu tür olayları görmek istemediğini söyledi. 

ANDROİD'İN TASARLAYICI RUBİN 'TACİZCİ' ÇIKMIŞTI!

Cinsel taciz olayıyla son olarak şirketin üst düzey yöneticilerinden Android'in tasarlayıcısı olarak bilinen Andy Rubin'in ismi anılmıştı. Rubin, 90 milyon dolar tazminat ödenerek işten çıkarılmış, cinsel taciz olaylarının mağdurlarına ise gizlilik anlaşması imzalandığı öğrenilmişti.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN