Gıda Ürünlerine Verilen Helal Damgasında İnanılmaz Gelişme

Türkiye’de gıda ürünlerine helal sertifikası veren Helal Akreditasyon Kurumu önemli bir gelişmeye imza attı. Bu gelişmenin gıda fiyatlarını da etkileyeceği düşünülüyor. Yaşanılan etkilenmeyle birlikte gıda fiyatlarında artış söz konusu olabilir.

Gıda Ürünlerine Verilen Helal Damgasında İnanılmaz Gelişme

Helal sertifikası nasıl alınır sorusu pek çok tüketici tarafından sorulmaktadır. Bilmeyenler için açıklayalım. Helal Akreditasyon Kurumu yani kısa adıyla HAK kendisine başvuran gıda markalarına bir eğitim veriyor. Eğitim sonucunda ise başarı belgesi düzenlenerek markalara takdim ediliyor. Bu belgenin ardından markalar ürünlerine helal sertifikası alabiliyorlar.

Helallik Belgesi Nasıl Alınır?

Helal sertifikası olan markalar arasına girmek isteyenler Helal Akreditasyon Kurumu’na başvuruda bulunuyorlar. Başvuran markalara online bir eğitim veriliyor. Eğitim sonucunda ise başarı belgesi alan markalar ürünlerini raflara yerleştirebiliyorlar.

Helal Sertifikası Kim Veriyor?

Helal sertifikası şartları içerisinde en dikkat çekeni online eğitime katılmaktır. Helal Akreditasyon Kurumu tarafından verilen eğitimin ücreti ise bir hayli yüksek. 1.000 TL olan online eğitim ücretlerinin 3 Bin TL’ye çıkması gıda markalarını düşündürür hale geldi. Bu gelişmeyle birlikte helal gıda ürünü satmak daha zor hale geldi.