Genel Kurul'da Ek Gösterge-EYT ve Tek Tip Askerlik Açıklaması

CHP Milletvekili Özkan Yalım 'dan TBMM Genel Kurulu 'nda emeklilikte yaşa takılanlar, ek gösterge tek tip askerlik mağduriyeti açıklaması. Yalım yaptığı açıklamada mağdur edilen ve bekletilen bu vatandaşların gereken dersi vereceğini söyledi.

Genel Kurul'da Ek Gösterge-EYT ve Tek Tip Askerlik Açıklaması

Özkan Yalım 'dan EYT, ek gösterge ve tep tip askerlik meseleleri ile seçim açıklaması.

Bugün toplanan TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan CHP Milletvekili Özkan Yalım , İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu ve Ekrem İmamoğlu 'nun yeni yapılacak seçimde yüzde 57-60 arasında oy alarak seçileceğini söyledi.

"Göreceksiniz, 23 Haziranda 16 milyon İstanbullu seçmen sandığa tekrar gidip gerekeni yapacaklar." diyerek sözlerine başlayan Yalım, şu ifadeleri kullandı:

"Ama ben buradan bu hâkimlere, özellikle YSK’nin mevcut tüm 11 üyesine bir daha seslenmek istiyorum: Neden sadece Büyükşehri iptal ettiniz? Gelin -hodri meydan- 39 ilçenin tamamında seçime gidelim ama tamamında. (CHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni üyelerini belirleyelim hem de 39 belediye başkanını tekrar belirleyelim. Bakın, göreceksiniz, İstanbullu size gereken dersi verecek. Çünkü siz mazlumun hakkını yedirdiniz YSK üyeleri, siz zalime destek verdiniz. Ama İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle bütün İstanbul’da yaşayan, özellikle Anadolu’dan İstanbul’a göç eden tüm vatandaşlarımız 23 Haziranda gereken dersi verecekler, göreceksiniz. (CHP sıralarından alkışlar)"

EYT'Lİ VATANDAŞLAR-TEK TİP ASKERLİK İSTEYENLER, EK GÖSTERGE BEKLEYENLER..

Özkan Yalım sözlerinin devamında emeklilikte yaşa takılanlar, tek tip askerlik ve ek gösterge meselelerinde yaşanan mağduriyetlere değindi ve bu vatandaşların mağduriyetleri üzerinden hükümeti eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"23 Haziranda, benim emeklilikte yaşa takılan vatandaşım, askerlikte tek tip askerlik isteyen genç kardeşim, 3600’ü -sizler söz verdiniz ama- vermediğiniz için öğretmenlerimiz, polislerimiz, tüm memurlarımız gereken dersi verecekler arkadaşlar. Göreceksiniz, 23 Haziranda Ekrem İmamoğlu’nu çok daha fazla bir farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama siz, sadece yaptığınız bu yanlış hatayla kalacaksınız, tarihte bununla yüz yüze geleceksiniz.

Bunun yanında, bakın, İstanbul’da o kadar çok değerli vatandaş var ki, vicdanlı vatandaş var ki 23 Haziranda gerekeni yapacak; taksicisiyle, esnafıyla, işçisiyle, patronuyla, işvereniyle, aklınıza gelen İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarla. Ama göreceksiniz ki 23 Haziran sizi sandığa gömecek tekrar. (CHP sıralarından alkışlar)

Bunun yanında, bakın, vicdanı olan tüm vatandaşlarımızla birlikte özellikle buradan seslenmek istiyorum: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, bizim çok değerli sportmen arkadaşlarımız var, vicdanlı olan sportmen arkadaşlarımız var. Bunlar -İstanbul’da yaşayan Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler- 23 Haziranda gerekli dersi size verecek. Göreceksiniz, 23 Haziranda siz Ekrem İmamoğlu’nun en az yüzde 57’yle, yüzde 60’la tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğuna hep birlikte şahit olacaksınız, bunu yaptığınızdan dolayı da pişman olacaksınız diyorum."

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA