Genel Af Mı Çıkıyor? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Açıklama Geldi

Seçim öncesi ‘Genel Af’ hazırlıkları olduğu iddiaları gündemi sallamaya devam ediyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. 2023'te yapılacak seçimler öncesinde ‘Genel Af’ hazırlığı olduğu iddiaları son zamanlarda gündemi iyice sarladı. Yine mahkum yakanlarj tarafından belirli suçların haricinde kalan diğer suçlara genel af çıkartılması için yoğun bir kamuoyu baskısı oluşturuldu.

Genel Af Mı Çıkıyor? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Açıklama Geldi

Hem kamuoyu tarafından oluşturulan yoğun baskı hem de seçim öncesi basına sızdırılan kulis haberleri sıcaklığını korurken 'genel af çıkacak mı?' Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Konuya yönelik açıklama ise Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

2023'ten Önce Genel Af Çıkacak Mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin disiplin yönetim kurulları ile gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrasında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, kritik toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamada basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap verdi.

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Alaaddin Çakıcı İle Baş Başa Görüştü 

Her seferinde 'dava arkadaşım' şeklinde hitap ettiği suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Alaattin Çakıcı, daha önce Kırıkkale cezaevinde iken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ziyaret edilmişti. Bu Ziyaretin sonrasında Alaattin Çakıcı hapishaneden çıkmıştı.


Alaattin Çakıcı, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi MHP Genel merkezinde ziyaret etti. Bu ziyaretten hemen sonra 'Af Mı Çıkacak?' Sorusunun cevabı merak edilmeye başladı. 


Devlet Bahçeli, gerek af gerekse de erken seçim soruları özlerine yapmış olduğu açıklamada;
“Bizim haberimiz yok. Bunu söyleyen gazetecilere sormak lazım. Sokak tehlikelidir ve karanlıktır. Sokağa itilenler, sokak tarafından yutulur. Altılı Ganyan ne yapacak bilemiyorum. KHK’lılara af düşünülemez. Kılıçdaroğlu gizli kalmış FETÖ’cülük oynamasın, o sevdadan vazgeçsin”
Dedi.

Devlet Bahçeli'nin Erken Seçim Hakkındaki Görüşleri
Erken seçim beklentileri üzerine yorum yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere 9 ay 18 gün kaldığını açıklayarak bu tarihin beklenmesi gerektiğini söyledi. Böylece bir kere daha erken seçim iddiaları tamamen Cumhur İttifakı kanadı tarafından reddedilirken, seçimin planlandığı  2023 senesinde yapılacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.