Genç Futbolcu Irkçılığa Daha Fazla Dayanamayarak Yaşamına Son Verdi

Milan ve Benevento takımlarının gençlik akademilerinde futbol oynamasının ardından futbolu bırakma kararı alan Etiyopya kökenli 20 yaşındaki İtalyan futbolcu Seid Visin sürekli maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle hayatına son verdi.

Genç Futbolcu Irkçılığa Daha Fazla Dayanamayarak Yaşamına Son Verdi

İtalya’da bir dönem Milan ve Benevento takımlarının gençlik akademilerinde futbol oynayan daha sonra futbolu bırakma kararı alan Seid Visin, sürekli maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle hayatına son verdi. İtalyan basınında çıkan haberlere göre , 20 yaşındaki Visin ülkesinin güneyindeki Nocera İnferiore’deki evinde ölü bulundu.

Visin’in sosyal medyadaki mesajlarında sürekli ırkçılıkla mücadele etmek zorunda kaldığını yazdığı, bu konuda bunalıma girdiğini belirttiği kaydedildi.

Seid Visin’in Milan altyapısındayken takım arkadaşı olan İtalya Milli Takım kalecisi Gianluigi Donnarumma, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, “Seid ile Milano'ya gelir gelmez tanışmıştım. Akademide beraberdik. Aradan yıllar geçti ama onun o inanılmaz gülümsemesini, o yaşam sevincini unutmak istemiyorum. Gerçek bir dosttu ve benim gibi bir çocuktu.” İfadelerini kullandı.