Gelir İdaresi tek tek kontrol ediyor! 48 saatten az süreniz kaldı

Gelir İdaresi tarafından çalışmalar başlarken incelemeler ve denetimlerle beraber yurt dışından elde edilen faiz, repo, kar payı gibi gelirlerine bakıldı. 5 Nisan tarihine kadar beyannamede bulunmayacak olanlara cezai işlem yapıldığı belirtildi.

Gelir İdaresi tek tek kontrol ediyor! 48 saatten az süreniz kaldı

Yurt dışından elde edilen faiz ve kar pay gelirleriye beraber 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeyenere dair idari ceza uygulanacağı bilgisi verildi. Gelir Vergisi Kanunu’na bakılarak, nakit sermaye ya da para ile temsil edilen değerlerden elde edilen kar payı, faiz ve benzeri gelirler menkul sermaye gelirleriyle beraber kabul görmektedir.
GİB
Banka mevduatları üzerinde faizler ve katılım bankaların ödediği paylarla beraber tevkifat yoluyla nihai vergilendirmeye yapıldığında bunun yanında gelir vergisi beyannaesi gerekmediğine değinildi. Tam mükellef şirketlerinden elde edilen kar paylarıy üzerinde 150 bin TL'yi geçtiğinde ise beyanname verme zorunluluğu doğdu. Yurt dışından alınan faiz, repo ve kar payı gibi gelirler 8.400 TL'yi geçmesiyle beraber bu gelirlerin tamamının beyan edilmesine bakılıyor.

Dünya genelinde vergi daireleri arasında bilgi paylaşımı yapılırken GİB yurt içi ve yurt dışı kaynakları üzerinde analiz ve denetim çalışmaları devamlılık göstermektedir. Anlaşmalarla beraber kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçakçılığı ile mücadelede rol sahibi olundu.