Gaziantep Valiliği'nden Son Dakika 'Sınır' Açıklaması

Gaziantep Valiliği, Suriye sınırında güvenlik durumunu destekleme ve olası tehdit ve saldırıların bertaraf edilmesi amacıyla bölgede özel güvenlik bölgesi uygulamasının başlatıldığını açıkladı.

Gaziantep Valiliği'nden Son Dakika 'Sınır' Açıklaması

Gaziantep Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada, özel güvenlik bölgesi uygulamasının 23 Kasım ile 7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceği, ilgili tarihlerde bölgeye giriş çıkış kontrol ve güvenliğinin İl Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılacağı belirtildi.

Gaziantep Valiliği açıklamasında ayrıca şu ifadelerin yer aldığı görüldü : 

Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince Hududun geri bölgesinde, 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'de başlayıp, 07 Aralık 2018 Cuma günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 23 Kasım 2018- 07 Aralık 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır.

Kamudan haberler, Gündemdeki Son Dakika Gelişmeleri, Ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA