Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz: İşsizlik Alarm Veriyor

Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz: İşsizlik Alarm Veriyor İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TÜİK rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 219 liraya, yoksulluk sınırının 7 bin 229 liraya yükseldiğini, bunla

Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz: İşsizlik Alarm Veriyor

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TÜİK rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 219 liraya, yoksulluk sınırının 7 bin 229 liraya yükseldiğini, bunlara ilave olarak işsizliğin her geçen gün arttığını hatırlatarak,işsizliğin yakın gelecek için alarm verdiğini söyledi. Üniversite mezunu her 100 gençten 21'inin işsiz olduğunu vurgulayan İmam Hüseyin Filiz, mesleki ve teknik eğitimin daha cazip hale getirilmesi ve gençlere istihdam sağlayacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Gaziantep Milletvekili'nden çarpıcı değerlendirmeler art arda geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz , işsizlik ve ekonomideki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Filiz, "Ocak ayında TÜRK-İŞ'in açıkladığı rakamlara göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.219 TL, yoksulluk sınırıysa 7.229 TL'dir. İlaveten ülkemizdeki işsizlik her geçen gün artmaktadır. TÜİK verilerine göre, istihdam edilebilir nüfusun yüzde 14'ü işsizdir, bu 4 milyon 650 bin kişi demektir. İşsizlerin yarısından fazlası 15-34 yaş grubu arasındadır. Her 100 işsizden 21'i üniversite mezunudur. Bu oran, ülke nüfusundaki artışın çok üzerinde olup işsizlik yakın gelecek için alarm vermektedir. Sanayinin özellikle ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki ve teknik eğitimin cazip hâle getirilmesi gençlerimize istihdam imkânı sağlayarak genç işsiz sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır" dedi.

KAMUBULTENİ.COM-  AişNKARA