Ford Mustang Tanıtıldı, Özellikleri Neler? 

Ford markasının 58 senelik spor otomobili Mustang, yeni neslinin tanıtımını yaptı. 5 litrelik V8 motoru ile tanıtımı gerçekleştirilen yeni nesil Mustang, 6 ileri manuel ile 10 ileri otomatik şanzıman şeklinde alınabilecek. Ford, ikonik modeli Mustang’ın yeni nesil tanıtım çalışmalarını düzenledi. 58 yıllık kesintisiz bir şekilde üretiminde 10 milyondan çok satış hacmine ulaşan araç, detroit motor Show'da 5 litrelik ve 8 motoru ile dünyaya adeta tanıtımını gerçekleştirdi.

Ford Mustang Tanıtıldı, Özellikleri Neler? 

Ford Motor Company CEO'su Jim Farley, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada;


“Yeni nesil Mustang’a yatırım yapmak, pek çok rakibimizin içten yanmalı araç işinden ayrıldığı bir zamanda büyük bir adım”
Dedi.

Ford Mustang Teknik Özellikleri Neler?

Arkadan itişli bu otomobil, altı ileri manuel ile 10 ileri otomatik şanzıman şeklinde tüketicilerin hizmetine sunuluyor. Coopy ile convertable alternatiflerini muhafaza eden yeni nesil Mustang, öncüsünün çizgilerini genel itibariyle muhafaza ederken diğer taraftan, tasarımında devrimsel bir değişimden çok daha evrim geçirdiği izlenimini sunuyor.


Otomobilin arka ve ön far grubu büyük ölçüde markanın elektrikli modeli Mustang Mach E ile benzer özellikler taşırken, aracın iç mekanına baktığımızda son zamanlarda otomotiv piyasasında trend hale dönüşen bütünleşik ekrana yer verildiğini görüyoruz.

Bu ekranlar 12.4 inç dijital gösterge tablosu ile 13.2 inç multimedya ekranından meydana geliyor ve Apple CarPlay ile Android Auto gibi çeşitli sistemler ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.


Kokpitin dijital bir hale dönüşmesi ile beraber radyo ile klima kontrolleri açısından fiziksel dövmelerin kaldırılması otomobil yenilikleri arasında bulunuyor.


Şimdiye Kadarki En Atletik Mustang


Ford markasından konuyla alakalı yaptığı açıklamaya baktığımızda 6 farklı özelleştirilebilir sürüş modu yer alan otomobilde, direksiyonun verdiği tepkilerinin öncüsüne oranla çok daha hızlı olduğu ve şasi çalışmalarında yapılan çeşitli güncelleştirmeler ile şimdiye kadar en iyi yol tutan Mustang modelinin üretiminin gerçekleştirildiği kaydedildi.