Flaş: Mahkumlara Af Tasarısının Detayları Açıklandı

Mahkumlara af düzenlemesi için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada mahkumlara af düzenlemesinin detaylarına yer verildi.

Flaş: Mahkumlara Af Tasarısının Detayları Açıklandı

Mahkumlara af detayları açıklandı.

İkinci yargı paketinde yer alacağı açıklanan mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi ile ilgili detaylara yer verildi. 

Yapılan açıklamada cezaevinde mahkumların cezalarının 3 'te 2 'sini yattıkları , yeni düzenleme ile birlikte cezaların yarısını yatacakları bildirildi. 

CEZAEVİNDE OLAN SUÇLULAR

Cezaevinde olan suçluların , mahkumiyetleri , yarısına göre hesaplanacak ve bu hesaplama sonrası  terör, örgütlü suçlar, cinsel suçlar ve uyuşturucu suçları dışında kalan suçları işleyenler cezalarının yarısını yattıktan sonra erken  tahliye olabilecek.

BİNLERCE KİŞİ ERKEN TAHLİYE OLACAK

Yapılan bu açıklamadaki taslak yasalaşırsa , şuanda cezaevlerinde olan on binlerce kişi erken tahliye olacak.

1 AY DA OLSA HAPİS YATACAK

Şimdiki düzenlemeye göre bir kişi, düşük sürede verilen hapis cezalarını yatmıyordu. Ancak yeni düzenlemeye göre bu sistem ortadan kaldırılacak ve kişi 1 ay hapis cezası alsa dahi cezaevinde kalacak. 

DENETİMLİ SERBESTLİK

Şimdiki sistemde hükümlüler , cezalarının kalan 2 yılında denetimli serbestlikten faydalanabiliyor. Anak yeni düeznlemeye göre hükümlüler , cezalarının 5 'te 1 'ini denetimli serbestlikle geçirebilecek. 

Kadınlar doğumun üzerinden 6 ay geçmeden cezaevine alınmaz.  Düzenlemeye göre artık kadınlar doğumdan 1 yıl geçmeden cezaevine girmeyecek.

70 yaşın geçenler 3, 75 yaşını geçenler ise 5 yıl ve altındaki cezaları evinde geçirebilecek.

1 yıldan az ceza alan kadınlar ise cezalarını elektronik kelepçe ile evinde çekecek.

İnfaz düzenlemesinin ikinci yargı paketinde olacağı bildirildi.

Af bekleyenler bu adreste >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİ  İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN