Flaş: Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada af meselesinde son durumun ne olduğu , konunun detaylarına yer verildi.

Flaş: Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af için son dakika haberi.

Geçtiğimiz yasama yılına yetişmeyen ve yeni yasama yılına kalan, kamuoyunda mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin 2. yargı paketinde yer alacağı bildirildi.

1. yargı paketi önceki gün Meclis Başaknlığı 'na sunuldu. Meclis Başkanlığından geçmesinin ardından konu TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek. Meclis Genel Kurul 'undan geçmesinin ardından 1. Yargı Paketi Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilecek. Cumhurbaşkanlığı 'ndan geçmesinin ardından Resmi Gazete 'de yayınlanacak 1. Yargı Paketi yürürlüğe girecek. 

İNFAZ DÜZENLEMESİ 2. PAKETTE

Yapılan son dakika açıklamasında mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin 2. Yargı Paketi 'nde yer alacağına yer verildi. AK Parti kurmayları tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, infaz düzenlemesi için mecliste tam mutabakat sağlanmasının hedeflendiği bildirildi. 

TEKLİF HAZIRLANDI VE PARTİ YÖNETİMİNE İLETİLDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre AK Partili kurmaylar , infaz düzenlemesi içeren teklifi hazırladı ve parti yönetimine teklifi iletti.

Edinilen bilgilere göre, hayata geçirilmesi düşünülen infaz düzenlemesinin oldukça hassas olduğunu , bu nedenle düzenlemenin meclisten geçirilirken tam anlaşma sağlanması ve mutlak mutabakatla meclisten geçmesi gerektiği bildirildi. 

4 PARTİ TAM MUTABAKAT SAĞLAMAZSA..

AK Parti kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre infaz düzenlemesinin HDP dışındaki 4 partinin mutabakatı alınmadan meclis gündemine getirilmeyeceği bildirildi. 

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

PAKETTE NELER OLACAK?

Edinilen bilgilere göre , söz konusu düzenleme ile  düşük hapis cezası bile olsa cezası ne kadar olursa olsun hükümlüler, en az 1 gün de olsa cezaevinde kalacak. Halen uygulanan hapis süresinin 2/3 ünün iyi halli geçirenler için tahliye imkanını 1/2 olarak değiştirilecek ve cezasının beşte dördünü yatanlara 5 'te birini denetimli serbestlik tedbiri altında geçirmesi düşünülüyor.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN