Flaş: Kılıçdaroğlu İstifadan Döndü

Flaş haber: Sözcü Yazarı Saygı Öztürk , bugün kaleme aldığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili flaş bir yazı kaleme aldı.

Flaş: Kılıçdaroğlu İstifadan Döndü

Kılıçdaroğlu 'nun istifadan döndüğü an.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında önemli ifadeler kullandı. Öztürk , kaleme aldığı yazısında seçim öncesi aday belirleme sürecinde CHP MYK'sın da yaşanan gelişmeleri aktardı. 

'Kılıçdaroğlu'nun istifadan döndüğü an' başlığı ile yazısını kaleme alan Öztürk  CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş'ın, seçimlerde aday olma sürecinde yaşananları kamuoyuna aktardı.

Söz konusu yazıda Kılıçdaroğlu 'nun MYK 'da Mansur Yavaş'a onay çıkmaması durumunda istifa kararı aldığını aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Mansur Yavaş 'ın aday gösterilmesinin kolay olmadığını ifade eden Saygı Öztürk, CHP Parti Meclisi'nde ve MYK'da Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı bir direnişle karşılaşıldığını yazdı. CHP'nin yanı sıra İYİ Parti'de de Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı dirençle karşılaşıldığını belirten Öztürk, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti'de ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın yoğun bir isteğiyle aday olarak gösterildiğini aktardı.

BASINDA YER ALMADI

Öztürk yazısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş'ın adaylığı için toplanan MYK'da, parti içindeki direnişe karşı harekete geçtiğini ve basına yansımayan bu olayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Eğer Mansur Yavaş'ın adaylığı, MYK'dan geçmezse ben genel başkanlığı kesin olarak bırakıyorum. Bundan sonra ben yokum" dediğini iddia etti.

"10 yılda 9 seçim kaybetmesine rağmen Kılıçdaroğlu politikasından geri adım atmadı. Sonuçta doğru hedefte olduğu bu seçimde görüldü. CHP büyük illeri kazanmamış olsaydı Kılıçdaroğlu bitmişti."

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA