Flaş İddia: Bir Astronot Uzayda Tarihin İlk Suçunu İşledi

Flaş iddia: NASA 'dan yapılan açıklamada bir astronot hakkında inceleme başlatıldığı , astronotun , ilk uzay suçu işlemiş olabileceği belirtildi.

Flaş İddia: Bir Astronot Uzayda Tarihin İlk Suçunu İşledi

NASA 'dan son dakika haberi: Uzayda ilk suç işlendi.

Uzay araştırmaları ile adı gündemden düşmeyen NASA, son günlerde farklı bir haberle gündeme geliyor. New York Times 'te yer alan haberde NASA 'da bir astronotun suç işlediği iddiaları üzerine inceleme başlatıldığı bildirildi. 

Edinilen bilgilere göre kıdemli astronot Anne McClain, uzayda devam eden görevi sırasında ayrılmış olduğu eşi Summer Worden'ın banka hesaplarına baktı. Söz konusu suç iddiası , iki isim arasındaki bir tartışma sonrası çıktı. 

Amerikan Hava Kuvvetleri'nde eski bir istihbarat subayı olan Worden, McClain, tartıştıkları esnada Worden 'ın daha önceki harcamalarından bahsetmesi üzerine şüphelendi ve bankaya başvuru yaptı. Bu istek üzerine erişimleri araştıran banka , NASA 'ya kayıtlı olan bir bilgisayardan hesaba girildiğini tespit etti. 

Hesabında bir kayıp olmaması için harekete geçen Worden,  Federal Ticaret Komisyonu 'na şikayette bulundu.

Boşandığı eski eşinin çocuğuna bakabilecek parası olup olmadığını kontrol etmek içi ve maddi durumunu incelemek için hesaba girdiğini söyleyen McClain, hesaba erişiminin daha önce engellenmediğini de söyledi. 

NASA, banka ve Federal Ticaret Komisyonu olayı inceliyor. Eğer olaydan suç sonucu çıkarsa McClain ilk uzay suçlusu olarak tarihe geçecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA