Flaş: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Korumaları Az Daha Tutuklanıyordu

Saraybosna 'ya bir ziyaret gerçekleştiren Erdoğan 'ın korumaları ile bölge polisi arasında gerginlik çıktı.

Flaş: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Korumaları Az Daha Tutuklanıyordu

Son dakika : Erdoğan 'ın korumaları az daha gözaltına alınıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Saraybosna ziyareti sırasında çıkan itiş kakışlar sonucu sınır polisi şefi bir açıklama yaptı ve "Gözaltına alınmayı hak ediyorlardı" dedi.

DW Türkçe 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Dnevni Avaz adlı yerel haber sitesi,  Erdoğan'ın Saraybosna'ya varmasının ardından havalimanında polis ve korumalar arasında önce laf dalaşı yaşandığı , daha sonra laf dalaşının itiş kakışa dönüştüğü bildirildi. 

Laf dalaşı sonrası polis ile korumalar arasıunda gerginlik büyüdü. Gerginlik üzerine  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının uçağa dönerek, silahları ile geri döndüğü ve bu silahların kılıfında olduğu da bildirildi.

Dnevni Avaz 'ın aktardığı habere göre Erdoğan'ın uçaktan çıkmasıyla tansiyonun düştüğü ve gerginliğin dindiği belirtildi. Yaşanan olaya Bosna Hersek'in üçlü başkanlık konseyinin üyelerinin tanıklık ettiği de öğrenildi.

SINIR POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Saraybosna sınır polisi şefi Zoran Galic ise olayla ilgili bir açıklama yaptı.  Dnevzi Avaz 'a  açıklamada bulunan Galic,  "Çok saldırgandılar ve kendi ülkelerindeymiş gibi davrandılar. Bizim yasalarımıza saygı göstermediler ve gözaltına alınmayı hak ediyorlardı" ifadelerini kullandı.

SİLAHLARI TESLİM ETMEYİ REDDETTİLER

Saraybosna sınır polisi sözcüsü Yasminka Muyiç ise olay ile ilgili bir açıklama yaptı ve korumaların silahlarını teslim etmeyi reddetmeleri üzerine gerginliğin çıktığını belirtti.İki gün boyunca Bosna Hersek'te temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye son ziyaretini yaklaşık bir sene önce yapmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA