Flaş: Bu Tarihten Sonra Telefon Alanlara Kötü Haber

Google'dan resmi bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 12 Aralık 2019 tarihinden sonra alınan telefonlarda Gmail, Youtube, Play Store, Google Arama gibi uygulamaların olmayacağına yer verildi.

Flaş: Bu Tarihten Sonra Telefon Alanlara Kötü Haber

Google 'dan resmi açıklama geldi.

12 Aralık 2019 tarihinden sonra alınan Android işletim sistemli telefonlarda Google servislerinin yer almadığı görüldü. Rekabet Kurumu ve Google arasında geçen süreç nedeniyle ortaya çıkan sorun ile ilgili açıklama geldi. 

Gmail, YouTube, Google Play, Google Arama gibi servisleri elinde bulunduran dünyanın en büyük arama motoru Google'ın, ülkemizde 12 Aralık tarihinden sonra satılan akıllı telefonlarda bu hizmetlerin lisanslarını iptal ettiği bugün ortaya çıktı. 

12 Aralık 2019 tarihi sonrası telefonlarda yer almayan uygulamalar , vatandaşları ciddi sıkıntıya soktu. Konu ile ilgili detayların nasıl olacağı, hangi sistemlerin kullanılmayacağı merak ediliyordu. Google , yaptığı resmi açıklamada buna açıklık getirdi. 

Google yaptığı açıklamada, Rekabet Kurumu ile anlaşma sağlayamadıklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Ağustos ayında Rekabet Kurumu'nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi. Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi hâlihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz."

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Açıklamaya bakacak olursak Google-Rekabet Kurumu arasındaki görüşmeler devam ediyor. 

Ancak yeni telefonlarda Google uygulamaları olmayacak. 

Bir anlaşma sağlanana kadar yeni telefonlarda google olmayacak. Telefonlarda Google Play Store olmayacak. Gmail ve YouTube gibi uygulamalar da olmayacak. Kullanıcıların, Google Play Store 'un APK dosyasını telefonlarına indirmesi ve bunu indirdikten sonra  uygulamaları bir bir telefonlarına yüklemeleri gerekecek.

12 ARALIK ÖNCESİ ALINAN TELEFONLAR

12 Aralık öncesi alınan cihazlar bundan etkilenmeyecek. Ancak yeni telefonlarda Google uygulamaları olmayacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA