Flaş Açıklama: "3 Haftalık Sokağa Çıkma Yasağı ve AVM'lerin Kapatılması Gündemde"

Türkiye'nin gözü kulağı saat 15.30'da başlayacak olan kabine toplantısına çevrilirken, vaka sayılarının 60 binin üzerinden 40 binin altına gerilemesine rağmen yüksek ölü sayıları, tedbirlerin Ramazan sonu ve Bayramı da kapsayacak şekilde genişletilmesini gündeme getirdi.

Flaş Açıklama: "3 Haftalık Sokağa Çıkma Yasağı ve AVM'lerin Kapatılması Gündemde"

Reuters'a konuşan iki yetkili okul ve Alışverişmerkezlerinin kapanmasının gündemde olduğunu vurgularken, bakanlar kurulunda tam kapanmayı savunanlar ve karşı çıkanlar olduğu söylendi. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceğini söylediler. Ramazan ayının ilk iki haftasını kapsayacak şekilde ilan edilen kısmi kapanmanın tam kapanmaya dönüşüp dönüşmeyeceği merak edilirken, Reuters'a konuşan iki yetkili, 3 haftalık sokağa çıkma yasağının yanı sıra AVM ve okulların tamamiyle kapanmasının gündemde olduğunu, ilgili tekliflere bazı bakanlıkların destek verdiğini bazılarının ise karşı çıktığını söyledi.

Nihai kararının bugün Sağlık Bakanı Koca'nın da sunum yapacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Erdoğan tarafından verileceğini belirten yetkili, "Tam kapanma ekonomi açısından en iyi seçenek değil belki ama hem kayıplar, hem sağlık sistemi hem de ekonomi açısından da mevcut tablo iyi değil. Tam kapanma elbette çok istenerek yapılacak bir şey değil ama ekonomide üretimin devam ettiği, lojistik gibi sektörlerin çalıştığı bir tam kapanma hayata geçebilir. Restoran ve cafeler halen kapalı ama bulaşı azaltmak için okullar, AVM'ler de kapanmak zorunda kalabilir. Şehirlerarası seyahatler yine ancak izinle mümkün olacak. Bu süre de Ramazan Bayramı sonrasına kadar olmalı." ifadelerini kullandı.

Yetkili, hem vatandaşların korunabilmesi hem de ekonomideki çarkların sağlıklı dönebilmesi için bu adımın gerekli olabileceğine vurgu yaparak, "Vaka sayıları dünyada da göze batıyor. Ekonomideki duruma bağlı olarak döviz girişi açısından turizm kritik önemde. Rusya gibi bazı ülkelerden uçuşlar ve bazı iptaller oluyor. Turizm sezonunu tam kaçırmamak için de bu tedbirlerin sıkı şekilde uygulanması gerekiyor" diye konuştu.