Finlandiya Türkiye'ye Silah Satışını Durdurdu (Finlandiya Nerede, Nüfusu Kaç?)

Finlandiya 'dan skandal Türkiye kararı geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Finlandiya, harekatı bahane ederek silah ihracatını durdurdu. Peki Finlandiya nerede? Nüfusu ne kadar?

Finlandiya Türkiye'ye Silah Satışını Durdurdu (Finlandiya Nerede, Nüfusu Kaç?)

Skandal karar: Silah ihracatı durduruldu.

Son dakika açıklaması Finlandiya Başbakanı Antti Rinne 'den geldi. Gelen skandal açıklamada Rinne, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Türkiye tarafından düzenlenen askeri harekatı gerekçe göstererek Türkiye 'ye silah ihracatını askıya aldıklarını açıkladı.

Finlandiya Başbakanı Rinne, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunu kınadı.

Rinne, konu ile ilgili  yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin eylemleri Suriye'deki halihazırdaki karmaşık krizi derinleştirmektedir. Tedbirlerin Suriye'deki insani durum üzerindeki etkileri konusunda çok endişeliyiz" dedi.

Operasyonun yeni bir göç krizini de beraberinde getirebileceğini söyleyen Rinne, "Buna AB düzeyinde de hazırlanmak önemli" diye konuştu.

Rinne, "Hükümet, Türkiye'ye veya savaşa katılan diğer ülkelere yeni silah ihracat lisansı vermeyecek" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının haftaya pazartesi günü AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı için Lüksemburg'da bir araya gelmesi planlanıyor. Toplantıda, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunun da gündeme getirilmesi bekleniyor.

FİNLANDİYA NEREDE?

Finlandiya 'nın nüfusu 2017 yılı verilerine göre 5,503 milyon 'dur. 

SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE TAKİP İSTEĞİ GÖNDER https://twitter.com/kamubultenicom