Finlandiya Resmen Nato´da

Finlandiya, ittifakın 31. üyesi olarak NATO'ya katıldı.

Finlandiya Resmen Nato´da

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Finlandiya İsveç'le beraber NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuştu. Finlandiya, onay için Türkiye'den belge bekliyordu. Türkiye´nin onay belgesini ABD'ye teslim etmesiyle birlikte resmen NATO'ya katıldı. Böylece Finlandiya, NATO'nun 31. üyesi oldu.

Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'ye katılım belgesinin teslim edildi. Böylece Finlandiya resmi olarak NATO'nun 31. üyesi oldu.

Finlandiya'nın NATO üyeliğine kabulü için NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Brüksel'deki karargahta bir araya geldi. Burada Finlandiya´nın NATO üyeliğine kabulü için tören düzenlendi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya dair açıklama yaptı. Stoltenberg, "Finlandiya'nın NATO üyeliği tarihi bir olay. Finlandiya'nın rızası olmadan hiçbir NATO gücü Finlandiya'da konuşlanmayacak. Amacımız çatışmayı provoke etmek değil, önlemek" dedi.

Stoltenberg, Finlandiya'nın ardından İsveç'in de NATO'ya katılmasını istediklerini belirtti. Stoltenberg, "Yakında 32. üye olarak İsveç'i de aramızda görmek istiyoruz." dedi.