Finlandiya NATO Üyeliği İçin Evet Dedi

NATO’ya üye olmak için parlamentoda görüşülen NATO’ya üye olunmalı mı sorusunun cevabı Finlandiya’da belli oldu. Yıkıcı bir çoğunlukla evet kararı çıktı.

Finlandiya NATO Üyeliği İçin Evet Dedi

Geçtiğimiz hafta NATO üyesi olmak için başvuru yapacaklarını açıklayan Finlandiya parlamentosunda bugün oylama yapıldı. Finlandiya NATO’ya üye olmak için teklifi parlamentoya getirdi. Üyelik için başvuru yapılsın mı sorusuna 8 üye hayır oyu kullanırken 188 üye evet oyu kullanarak NATO’ya üyelik için ilk adımı atmış bulundu.

Erdoğan Net Konuştu

NATO’ya üye olma için adım atan Finlandiya ve İsveç, Türkiye’den tepki gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkelerin başvuruları için, "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi. Olumlu bakmamız mümkün değil" sözleriyle karşı çıktı.

Ankara’ya Geliyorlar

Türkiye’den gelen açıklamalar sonrası panikleyen iki ülkenin yetkilileri görüşmeler için Ankara’ya geliyor. İki ülkenin de heyetlerini Türkiye’yi ikna etmek için Ankara’ya gönderecekleri ifade edildi. İki ülkenin aldığı bu karar sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentoda. Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreçte bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz. Çünkü o zaman NATO teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Buna evet demek mümkün değil. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız." cevabını vererek adeta kapıları kapattı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /