FETÖ İddialarında Flaş Gelişme! Emre Belözoğlu Hakkında Takipsizlik Karar Verildi

Fetullahçı terör örgütünün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde hakkında ihbar bulunan Fenerbahçe futbol kulübü kaptanı Emre Belözoğlu'na ikinci kez takipsizlik kararı verildi.

FETÖ İddialarında Flaş Gelişme! Emre Belözoğlu Hakkında Takipsizlik Karar Verildi

FETÖ İddialarında Flaş Gelişme! Emre Belözoğlu Hakkında Takipsizlik Karar Verildi
 

Takipsizlik yönünde alınan kararda, daha önceden verilen takipsizlik kararı da hatırlatılarak, Emre Belözoğlu'nun örgüte üye olduğuna dair yeterli delil olmadığına dikkat çekildi. İ.E. isimli şahsın polis imdat hattına yaptığı ihbarda Emre Belözoğlu'nun fetullahçı terör örgütü üyesi olduğunu ve kendisini tehdit ettiğine dair iddiaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tekrar soruşturma başlattı. Savcılık, tecrübeli futbolcunun daha önce de silahlı terör örgütü üyeliği hakkında soruşturmadan geçtiğini ve bilgi havuzundan sorgulama yapıldığını belirterek, takipsizlik kararı aldı.

Kararda, "Örgüte müzahir herhangi bir vakıf, dernek ve sendika üyeliklerinin bulunmadığı, örgütün tepe yönetimi ile herhangi bir irtibatının bulunmadığı, örgütle bağlantılı şirketler ve şirket ortakları listesinde yer almadığı, örgüte müzahir kurum ve kuruluşlarda, firmalarda her hangi bir SGK kaydının bulunmadığı tespit edilmiş.Yürütülen soruşturma sonucu 2013 yılı öncesinde olmak üzere dini sohbetlere katılmak ve para vermekten ibaret eylemlerin şüphelinin konum ve kişisel özellikleri de nazara alındığında sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispata yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemeyeceği, şüphelinin örgütsel, tabirle 'Şakirtlik' denilen üye konumunda faaliyette bulunmak suretiyle atılı suçu işlediğine dair delil elde edilemediği kanaatine varıldığı." denildi.