Fenomenler Hakkındaki Soruşturmada Şaşırtıcı Gelişme: 12 Kişinin Mal Varlıklarına El Konuldu!

Sosyal medya platformlarında ünlenen fenomenler arasında yer alan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, "kara para aklama" ve "vergide usulsüzlük" suçlamalarıyla tutuklandı. Bu olayın ardından, Özlem Altınok Öz ve eşi Tayyar Taylan Öz ile birlikte 12 sosyal medya fenomeni hakkında da soruşturma başlatıldı.

Fenomenler Hakkındaki Soruşturmada Şaşırtıcı Gelişme: 12 Kişinin Mal Varlıklarına El Konuldu!

Gazeteci Murat Ağırel, Öz çiftiyle ilgili yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında yeni bir gelişme olduğunu duyurdu. Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tayyar ve Özlem Öz çiftinin taşınabilir ve taşınmaz tüm mal varlıklarına el konulduğunu" belirtti.

Ağırel, Dilan ve Engin Polat davasına dahil edilen diğer 12 kişinin de mal varlıklarına el konulduğunu şu sözlerle aktardı:

"Polat davasına dahil edilen 12 isim şunlardır: Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İlayda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut… Taşınabilir ve taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu."

Mal varlıklarına el konulan fenomenler kimler?

Tayyar ve Özlem Öz çifti ile birlikte mal varlıklarına el konulan 12 sosyal medya fenomeni şu isimlerden oluşuyor:

  1. Eylül Öztürk
  2. Feyzanur Başar
  3. İlayda Topal
  4. İlke Elagöz
  5. Kadir Yiğit
  6. Merve Nur Korkut
  7. Muhammed Oğuz Başar
  8. Murat Yiğit
  9. Nurgül Yiğit
  10. Tolunay Topal
  11. Tuğba Demirhan
  12. Yavuz Selim Korkut

Olayın Özeti

Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından Tayyar ve Özlem Öz çifti de gösterişli yaşantılarıyla dikkatleri üzerlerine çekti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, farklı tarihlerde yapılan ihbarlar üzerine yürüttüğü araştırma sonucunda, 24 Kasım 2023'te Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "vergi usul kanununa muhalefet" suçlamalarıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlattı.

Savcılık, Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz hakkında yurt dışına çıkış yasağı talep etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği de Öz çifti için yurt dışına çıkış yasağı kararı aldı.

Soruşturma kapsamında, Özlem Altınok Öz'ün annesi Hayriye Altınok'a da yurt dışı çıkış yasağı uygulandı.

İddialara göre, 12 sosyal medya fenomeni de benzer suçlamalarla soruşturulmaktadır