Fatih Portakal, Maaşının Ne Kadar Olduğunu Söyledi

Hakkında açılan dava nedeniyle mahkemeye giden Fatih Portakal, hakim karşısına çıktı. Fatih Portakal hakkında, bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fatih Portakal, Maaşının Ne Kadar Olduğunu Söyledi

Fatih Portakal'ın emekli maaşı açıklandı.

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Fatih Portakal, bugün hakim karşısına çıktı. 

HANGİ PAYLAŞIMI NEDENİYLE DAVA AÇILDI?

Fatih Portakal 'ın Twitter adresi üzerinden yapılan paylaşımı nedeniyle dava açıldı. BDDK 'nın şikayeti üzerine açılan davanın nedeni ise , Portakal 'ın sosyal medya hesabında ‘Tekalif-i Milliye’yi hatırlatarak, “Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” şeklinde bir paylaşım yapması.

SAVUNMASI

Mahkemede savunma yapan Portakal, “Öncelikle mahkemenizi saygıyla selamlıyorum. Bugün niye burada olduğunu tam olarak anlamış değilim. 1921’li yıllarda Tekalif-i Milliye kararlarını Cumhurbaşkanı’nın 2020 yılında söylemesi aklıma şu soruyu getirdi; ‘Acaba bir şeyler mi istenecek’. Bunu sadece bir gazeteci değil, normal bir insan da sorabilir. Benim sözlerimde Tekalif-i Milliye’ye atıf yapılmışsa da, herhangi mal ya da mevduata el koymadan bahsetmedim. Aklıma soru geldi, acaba dedim, bir şeyleri mi istenecek” ifadelerini kullandı.

HERHANGİ BİR İTHAM YOK

Portakal, savunmasını sşu şekilde sürdürdü:

“Cümlemde el koyma diye bir şey yok. İsteme kelimesi var. Yurttaş kimliğimle sordum. Her sözü seçerek kullanırım. O cümleyi yazarken her birini düşündüm. 2020 yılında el koyma, gündeme gelebilecek bir şey değil. Serbest piyasa ekonomisi ortada. Acaba şu olabilir mi ‘Fatih ne kadar mevduatın var istersen ver sonra karşılığını ödeyeyim’ sadece soru soruyorum. El koymayı düşünmedim. Sadece istenir mi diyorum. Burada sadece durum tespiti yapıldı. Bankaları ya da BDDK’yı hedef almadım. Herhangi bir itham yok”

DAVA ERTELENDİ

BDDK Avukatının şikayetinin sürdüğünü söylemesinin ardındna mahkeme, davayı ertelediğini açıkladı. 

EMEKLİ MAAŞI

Mahkeme öncesi rutin bir işlem olan bilgi alma kısmında Fatih Portakal, emekli maaşının 7 bin TL olduğunu söyledi.