Fahrettin Yokuş: Verimin Artması için Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekimlerin Atamasının Yapılması Lazım

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, veteriner hekim ve tekniker atamalarına dikkat çekti.

Fahrettin Yokuş: Verimin Artması için Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekimlerin Atamasının Yapılması Lazım

Tarım ve Hayvancılıkta verimin artırılması ve ziraat denetimlerinin yoğun şekilde yapılabilmesi için atamaların gerçekleşmesi ve denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyledi.

Ataması yapılanların da denetim konusuna dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Yokuş, "Değerli milletvekilleri, tarım ve hayvancılıkta verimin artırılması ve ziraat denetimlerinin yoğun olarak yapılabilmesi için ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler atanması lazım. Ben Konya'mda dolaşıyorum; ilçelerimizde köylümüze, kasabalımıza, vallahi, çiftçiye soruyorum: Yahu, veterineri hiç tanıyor musunuz? Veteriner falan yok. "Efendim ziraat mühendisi var mı?" Yok, olanlarda büro memuru gibi orada çalışıyor. Niye? Onlara soruyorum: Niye siz büro memuru gibi çalışıyorsunuz? "E, bu evrakları yapacak adam yok." diyor ama bunları gören, duyan, hisseden bir Bakan yok ki, ülkeyi yöneten yok ki. Hele, gıda mühendisleri... Hepimiz zehirleniyoruz, perişan oluyoruz, denetim mi var? Yok, o da hak getire." diye konuştu.