Ataması yapılanların da denetim konusuna dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Yokuş, "Değerli milletvekilleri, tarım ve hayvancılıkta verimin artırılması ve ziraat denetimlerinin yoğun olarak yapılabilmesi için ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler atanması lazım. Ben Konya'mda dolaşıyorum; ilçelerimizde köylümüze, kasabalımıza, vallahi, çiftçiye soruyorum: Yahu, veterineri hiç tanıyor musunuz? Veteriner falan yok. "Efendim ziraat mühendisi var mı?" Yok, olanlarda büro memuru gibi orada çalışıyor. Niye? Onlara soruyorum: Niye siz büro memuru gibi çalışıyorsunuz? "E, bu evrakları yapacak adam yok." diyor ama bunları gören, duyan, hisseden bir Bakan yok ki, ülkeyi yöneten yok ki. Hele, gıda mühendisleri... Hepimiz zehirleniyoruz, perişan oluyoruz, denetim mi var? Yok, o da hak getire." diye konuştu.

Katılmıyorum;Bugün tarımla ilgili tüm kurumlarda ziraat mühendisinin bulunduğunu ve saha çalışması yaptıklarını ve üreticilerimizin de istedikleri zaman ulaşabildiklerini söyleyebilirim .
:)) Verimin artması için şu an TİGEM e 2 kişi alıyorlar. Gerçekten trajikomik. Ülke hala Amerikan-İsrail Mandaterliğinde gerçekten yazık.
Ulan yeter yeter Allah gözünüzü doyursun biraz çevre mühendisliginede atama gelsin vAllahi tükendik
Tarim teşkilatı yeniden yapilanmali.
Her personel egitim aldığı konuda çalıştırılması.
Mühendisler Her isi yapmalısın olmamali