Fahrettin Yokuş: "Parti Devleti Kurdunuz"

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş , TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada memur alımları üzerinden hükümeti sert şekilde eleştirdi.

Fahrettin Yokuş: "Parti Devleti Kurdunuz"

Fahrettin Yokuş 'tan TBMM'de atama eleştirisi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulunda önemli açıklamalarda bulundu. İktidarı memur atamaları üzerinden eleştiren Fahrettin Yokuş, askeri okulların kapatılması ve Milli Savunma Üniversitesinin bürokratlarını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Askeriyeyi bile, onu bile sulandırdınız. Efendim, bu FETÖ askeriyeyi ele geçirdi diye askerî okulları kapattınız, yeni bir üniversite ihdas ettiniz. Üniversitenin başına atadığınız rektöre de paşalık unvanı verdiniz, daire başkanına albaylık unvanı verdiniz. Yahu siz kamu yönetiminin ne olduğunu hiç okumadınız mı? Devlet böyle mi yönetilir? Daha ileri gideceğim. RTÜK'ü Kültür Bakanlığına bağlıyorsunuz, TRT’yi Cumhurbaşkanı alıyor. Allah Allah! Ya, bu TRT ne menem yer ki bundan vazgeçemiyorsunuz"

PARTİ DEVLETİ KURDUNUZ

Atamalarda yapılan usulsüzlüklere değinen Yokuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Başbakanlığı kapatılıyor TRT’ye adam alıyorsunuz. Başbakanlık kapatılıyor havuza adam yolluyorsunuz. Siz yeni bir havuz oluşturdunuz. Eskiden memur özelleştirmeden havuza giderdi. Şimdi kardeşim Devlet Planlama Teşkilatının yerine kurduğunuz bakanlığı kapattınız, oradan havuza adam yolluyorsunuz. Partizanlığınız öyle ileri gitti ki Cumhurbaşkanlığına bağlanan bütün kurumlara o kurumların elemanlarını –Devlet Arşivleri dâhil- seçerek aldınız.

Yahu, devletin memurunu niye seçersiniz? Ha, parti devleti oluşturuyorsunuz ya, onun için yapıyorsunuz, yapmaya da devam ediyorsunuz. Devletin çivisini çıkardınız amma unutmayın, bu devlet hepimize lazım. Bu devleti parti devleti yaptınız amma vallahi de billahi de bu millet bu devleti sizden alacak herkesin devleti olacak."

Fahrettin Yokuş, "Buradan söyleyeyim. Siz parti devleti kurdunuz ama sizden bu devleti kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara