Fahrettin Yokuş: MEMUR VE EMEKLİLER BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

İYİ Parti Konya Milletvekili ve önceki dönem memur sendikası başkanlarından Fahrettin Yokuş, memur maaş zamlarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Fahrettin Yokuş: MEMUR VE EMEKLİLER BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

Yokuş'un yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Çalışma Bakanlığı ile Memur -Sen arasında Memur ve Memur emeklisi toplam 6 milyon emekçinin 2022- 2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme mutabakatı memur ve emeklilerde tam bir hayal kırıklığı yarattı. Toplu Sözleşme masasına “Tüm memurların taban aylığına seyyanen 600 ₺ , 2022 için refah payı ile birlikte yüzde 24 ,2023 yılı için yüzde 20 artış talepleri “ ile oturan Memur-Sen  2022 yılı için yüzde 5+ 7  ( 12), 2023 yılı için ise yüzde  8+6 ( 14) artışın altına imza atarak bir kez daha Memur ve memur emeklilerinin alınterini masada bırakmıştır .Memur -Sen masaya getirdiği parasal artışlarının dörtte birine razı olarak memurları bir kez daha üzmüştür . 
Memur-Sen masada 
-Tüm memurlar için talep ettiği 600₺ seyyanen artışı ( yüzde 12) masada bırakmıştır.
Her yıl yüzde 3 oranında ücretlere refah payı talebide masada unutulmuştur.
Memurlara Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi talebini masada bırakmıştır .
Tüm memurların yıl içinde bir üst vergi dilimine girmeleri nedeniyle her yıl yüzde 2-3 oranında maaş kayıplarının telafisini masada bırakmıştır .
Yüzdelik artışların Resmi Enflasyon kadar artırılması  nedeniyle memurları enflasyonun  altında ücrete mahkum etmiştir .
4/B li Sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesini masada bırakmıştır . 
Memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda da mesafe alamamış . İktidarın “Yasal düzenleme  yapılmadı gerekir “ bahanesini kabul etmiştir . Memurlar bir kez daha aldatılmıştır. 
Bilindiği gibi Toplu sözleşmede mutabakata varılan tüm parasal artışlar yasal düzenleme ile hayata geçirilir . 
Ülkemizde iki çocuklu bir ailenin yoksulluk sınırının 10 bin ₺ ‘nin üstünde olduğu gerçeği ortada iken;yüzdelik zamların altına imza atmak memur ve emeklinin alınterine  gasp etmektir .
Yıllık Enflasyonun yüzde 19 ‘lara ulaştığı Gıda enflasyonunun ise yüzde 30’ları aştığı ülkemizde yüzde 12’ lik artışlar memur ve emeklilerimizi sefalete mahkum etmektir .
 Siyasi iktidar ve yandaşı memur -sen kapalı kapılar ardında yaptığı Toplu Sözleşme ile 4 milyon memur ve iki milyon memur emeklisini bir kez daha yoksulluğa mahkum etmiştir .