Facebook, Sepetteki Soğanı Cinsel İçerikli Bularak Yayından Kaldırdı

Kanada merkezli bir tohum firması, Facebook üzerinden reklam yayınladı. Reklamda, hasır sepette soğan görülürken, Facebook ilgili görseli cinsel içerikli olduğu için yayından kaldırdı.

Facebook, Sepetteki Soğanı Cinsel İçerikli Bularak Yayından Kaldırdı

Firma yetkilileri, hasır sepetteki soğanın ne tür bir sex çağrıştırdığını anlamadıklarını, bunun tahrik edici olmadığını belirterek Facebook'un reklam birimine tepki gösterdi. Sosyal medya devi Facebook'un algoritması zaman zaman ilginç işlere de imza atıyor.

Yapay zekanın azizliğine uğrayanlardan birisi de Kanada merkezli Gaze Seed Company şirketi oldu. Tohum üretimi yapan firma, Facebook üzerinden soğan görseli paylaşarak reklam vermek istedi, fakat Facebook algoritması hasır sepet içerisindeki soğanları cinsel içerikli olduğu gerekçesiyle kaldırdı. Firma sahibi ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaparak, "Geçen gün Facebook'tan bir uyarı aldık, 'açıkça cinsellik içeren bir görselimizi platformdan men ettiklerini bildirdiler. Sadece komik olduğunu düşündüm. Bu görsele bakıp cinsel bir çağrışım çıkarmak için epey aktif bir hayal gücünüz olması lazım. " dedi. Reklamı tekrar yayınlayacaklarını söyleyen firma sahibi, algoritma yerine bir insan tarafından görselin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.