Facebook, İnstagram, Netflix ve Twitter'da Düzenleme: İki Tarih Açıklandı

Sosyal medya düzenlemesi için geri sayım devam ederken muhalefetin, AK Parti tarafından hazırlanan taslakta bazı maddelere itiraz ettiği, bu nedenle düzenleme tarihinin değişebileceği bildirildi.

Facebook, İnstagram, Netflix ve Twitter'da Düzenleme: İki Tarih Açıklandı

Sosyal medya düzenlemesi için tarih açıklaması.

Hürriyet 'ten Nuray Babacan bugün kaleme aldığı yazısında sosyal medya düzenlemesinde son durumu aktardı. AK Parti ile muhalefetin yaptığı görüşmelerde en önemli konu başlığı sosyal medya oldu. Muhalefet, sosyal medya  düzenlemesinde bazı kurallara karşı çıktı. Edinilen bilgilere göre 15 Temmuz 'dan sonra meclisin tatile girmesi planlanıyor. 

MUHALEFET İTİRAZ ETTİ

AK Parti , sosyal medya düzenlemesinin öncelikli yasalar arasına alınması , diğer partilerden gelecek önerilerle yeniden şekillenmesi için temaslar yapıldı. Temaslarda uzlaşma sağlanamadığı, öncelikle teklifin meclise sunulması sonrası bir görüşme trafiği yapılması planlanıyor. 

MUHALEFET NEYE İTİRAZ ETTİ?

Edinilen bilgilere göre muhalefetin özel kişisel bilgilerin emniyet ve yargıya verilmesiyle ilgili hükümlere kesin bir dille karşı çıktığı öğrenildi. 

YASALAR SUÇ DİYORSA...

AK Parti tarafından hazırlanan taslakta 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medya kuruluşlarının, Türkiye'de şube açması ve bunların reklam gelirleri üzerinden  vergi vermeleri şartı olacak.  Söz konusu düzenlemede, "yasalara göre suç sayılan eylemler, sosyal medyada da suç kabul edilsin. Suç işleyenler ile ilgili bilgileri sosyal medya kuruluşları yargı ile paylaşsın" önerisi var.

Eğer bir içerik suç unsuru taşıyorsa 24 saat içinde kaldırılması istenecek. 

VERİLER TÜRKİYE 'DE OLACAK

Düzenlemede 1 milyondan fazla erişimi olan sosyal ağların  Türkiye 'deki kullanıcılarının verilerini Türkiye 'de barındırmakla yükümlü olacağı gerekecek. 

UZLAŞMA OLMAZSA EKİM'E KALABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada düzenlemenin Meclis tatile girmeden yapılmasını istedi. Ancak uzlaşma sağlanmaması durumunda düzenlemenin Ekim ayına kalabileceği bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA