Ezan Vaktinden Erken Okununca , Binlerce Kişi Orucunu Erken Açtı

Bursa Orhaneli'de merkezi sistemle 72 caminin hoparlörlerinden aynı anda yayınlanan ezanın okunduğu Durdubey Camii'nde imam ezanı 4 dakika erken okuyunca, binlerce kişi orucunu erken açtı.  

Ezan Vaktinden Erken Okununca , Binlerce Kişi Orucunu Erken Açtı

Orhaneli'deki Durdubey Camii'ndeki dijital saatte sorun çıkınca, imam Ali Şen, dün akşam ezanını farkında olmadan 4 dakikada erken okumak durumunda kaldı. Aynı ezan, merkezi sistem sayesinde, 71 camide daha okundu.

Bazı vatandaşlar yanlışlığı fark ederek beklerken, bazıları ise ezanın okunmasıyla birlikte orucunu açtı. 20 bin nüfusu olan Orhaneli'nin bazı sakinleri duruma tepki gösterirken , bazıları ise yapılan hatanın insan hatası olduğunu ve erken açma konusundaki fetvaları bildikleri için oruçlarından şüphe duymadıklarını belirtti.

Orhaneli İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak  da dün meydana gelen olaya ilişkin, "Dün akşam biz il müftümüzün iftarındaydık. Bizim ilçemizdeki merkez caminin yılların tecrübesi imamızın ezanı 4 dakika önce okuduğu söyleniyor. Bu konuda yaptığımız inceleme ve araştırma soncunda saatler ileride olduğu için böyle bir yanlışlık oldu. Burada da Din İşleri Yüksek Kurumu'muzun fetvası var. Fetvada 2-3 dakika önce ezan okunsa, herhangi bir kaza gerekmez diyor. 5-10 dakika olsaydı, sıkıntı olurdu. O zaman kaza gerekir. Fakat bunun dışında verilen fetvaya göre 2-3 dakika için bir şey gerekmez. Biz o fetvaya göre hareket ediyoruz. Müsterih olun, herhangi bir endişeye düşmeyin" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA