EYT'yi kaçırana yeni kapı açıldı! Primler devletten: O hizmeti ücretsiz alacaklar

Milyonların yüzünü güldüren EYT Yasası ile ülke genelinde milyonlarca emekli olmak isteyenler için bir fırsat oldu. İşte detaylar…

EYT'yi kaçırana yeni kapı açıldı! Primler devletten: O hizmeti ücretsiz alacaklar

Uzun yıllar gece gündüz çalışan herkesin en büyük hayali emekli olup rahat bir hayat yaşamaktır. Emekli olmak istediniz fakat EYT yasası çıktığında bu fırsatı elinizden kaçırdıysanız sakın dert etmeyin bu imkânı sağlayacak yeni bir düzenleme geliyor. Detaylar haberimizde…

su

ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ! PRİMİ DEVLET ÖDEYECEK, SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Milyonlarca insanı etkileyen ikinci bir torba yasa tasarısı Kongre gündeminde. EYT, erken emeklilik fırsatını kaçıranlara fırsat sunuyor. Yeni düzenlemeler SSK yardımlarının ve emekliliğin önünü açıyor. Ödediğiniz sigorta primleri devlet tarafından karşılanır. Teklif yakın zamanda Kongre'ye sunulacak. Peki emeklilik kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? İşte yeni düzenlemenin detayları...

Emeklilik tarihimi ileri alabilir miyim? EYT'ye katılamayanlar için erken emeklilik seçenekleri neler? Milyonlarca kişi daha fazlasını öğrenmek istiyor. Sosyal sigortalı olmayan ev hanımlarına yönelik sigorta sistemi getirilecek. Aylık sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Bu miktar aylık 1.430 liradır. Ev hanımları da sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Ev kadınlarının emeklilik sonrası eğilimleri aşağıdaki gibidir. Kongre gündeminde yeni bir torba yasa tasarısı var. Bu torba yasa tasarısının en dikkat çekici konusu ev hanımlarının emeklilik seçenekleridir.

Kendisi sigorta ve sosyal güvenceye kayıtlı olmayan ev hanımlarına yönelik sigorta sistemi getirilecek. Ev hanımları, gönüllü sigorta sistemi aracılığıyla sosyal güvence alabilmektedir.

TRT Haber'in haberine göre, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla tetiklenen destek primin üçte birini karşılayacak. Mevcut asgari ücrete göre bu miktar aylık 1.430 liraya denk geliyor.

Aylık sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu, ev hanımlarının daha düşük prim ödemeleriyle daha erken emekli olabileceği anlamına geliyor.

DÜZENLEME NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Ev hanımları sosyal güvenlik ve sağlık yardımlarından da ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bekir ve SSK primlerinin eşitlenmesi durumunda kısmi emeklilik şartı 5.400 günden en fazla 4.500 güne çekilebilecek.

İkinci adımda çocuk sayısına göre erken emeklilik seçenekleri devreye giriyor. Üçüncü adımda çalışan annelere yönelik yıpranma düzenlemeleri oluşturulmalıdır. Son adım doğum borcuyla ilgilidir. Toplu taslağın yakın zamanda Meclis'e sunulması bekleniyor.

Bu arada SGK uzmanı Emin Yılmaz, milyonlarca kadının heyecanla beklediği yeni emeklilik sisteminin ayrıntılarını CNN Türkiye'den canlı yayında duyurdu. Yeni düzenlemelere ilişkin SGK uzmanı Emin Yılmaz, “Evlilik kredisi verilecek, 2 yıl geri ödemesiz, 36 ay vadeyle, yüzde 0 faiz oranlı kredi verilecek. AK Parti Seçim Beyannamesi’nde Aile Koruma Kalkanı paketi adı altında beyanat vardı.

Peki ya bu 4 aşama ne olacak? Sosyal Güvenlik ve sigortasız ev kadınlarının emekliliğine ilişkin anket yapılıyor. Çocuk sayısına göre anneler erken emekli olabiliyor.

Aşınma payı eklenecektir. Anne bu tükenmişlik seviyesine ulaştığı için hem yaş itibariyle hem de prim desteğiyle erken emekliliğe hak kazanmaktadır.

Yasamız doğum günahı hakkında ne diyor? Önce sigorta, sonra doğum. Değişiklikler önce doğum biçiminde, sonra sigorta biçiminde meydana gelir.

Ev hanımları üçte bir oranında sübvansiyon alabiliyor. Torba yasa Meclis'e sunulduktan sonra tüm detaylar ortaya çıkacak" dedi.