EYT’lilerin Dikkatine! Yaş Sınırı ve SGK Detayı Ortaya Çıktı

Eyt'de bilinmeyen yaş sınırı ile SGK ayrıntısı ortaya çıktı. EYt'de milyonlarca vatandaşın sabırsızlıkla beklediği gelişmeler açısından tarihler açıklandı. İşte karşınızda EYT ile ilgili merak edilen bütün detayları ve çok daha fazlası haberimizde... Eyt'de son dakika açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. Normal şartlarda emeklilikte 3 Kurşun Yer alıyor. Sigortalılık yılı, prim ve yaş nokta bunlardan birinin eksik olması durumunda emekli olunması söz konusu olmuyor. Emeklilikte yaşa

EYT’lilerin Dikkatine! Yaş Sınırı ve SGK Detayı Ortaya Çıktı

Buna göre erkeklerde 25 ve kadınlarda ise 20 yıllık sigortalılık süresini doldurduktan hemen sonra 5.000 prim gününün tamamlanmasıyla beraber emekli olunması mümkündür. Bu açıdan bakıldığında bir buçuk lira 2 milyon vatandaş var. Geri kalanlar ise bu koşulları tamamladıkları tarihte maaşlarını almaya hak kazanacaktı.


Henüz Tamamlanmış Değil

Son zamanlarda düzenlemeye yönelik yaş şartı eklenip eklenmeyeceği merak edilmeye başlandı. Kadınlarda 48 ve erkeklerde ise 50 yaş kriterinin konuşulmaya başlanması ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe görüşmeleri esnasında yapmış olduğu konuşmada EYT düzenlemesinin henüz tamamlanmadığını dile getirmişti.

Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor. Ekonomi başlıklarının ağırlıklı bir şekilde ele alınacağı toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de özellikle de asgari ücret 2023 zammı ve EYT konusunu gündeme getirmesi bekleniyor.