Evlendirilmek İstenen 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Son Anda Kurtarıldı

Adana'da 14 yaşında olduğu öğrenilen K.A. isimli kız çocuğu, 23 yaşındaki İ.G. ile evlendirilmek üzereyken emniyet ekiplerince son anda kurtarıldı.

Evlendirilmek İstenen 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Son Anda Kurtarıldı

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde 14 yaşındaki K.A. isimli kız çocuğunun 23 yaşındaki İ.G. isimli şahısla evlendirileceğine yönelik ihbar alan polis ekipleri harekete geçti.

Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyelerince yapılan ihbar neticesinde kız çocuğu düğün günü kurtarıldı.

İlgili derneğin il sorumlusu Avni Yiğit Göksu, "Adana'daki üyelerimizle 'çocuk gelin ihbar hattı' olan 183'ü arayarak, ihbarda bulunduk. Düğünün durdurulmasına yönelik kolluk kuvvetlerinin müdahalesi oldu. Bu müdahale sonucunda bu kızımızı devletimiz tarafından koruma altına aldı. Gözaltına alınan babası ve damadın gece geç saatlerde serbest bırakıldığını öğrendik. Ucu ucuna yetiştik. 1 saatte bir kızımızın hayatını kurtarmak için canla başla mücadele ettik. Umudumuz kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi. UCİM olarak bu tarz olayları önlenmesi için her zaman çocuklarımızın arkasındayız. Bu çocuğu tamamen devlet kontrolü altına alınması ve baba ile damadın en ağır cezalandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA