Evinize bu ceza gelirse ödemeyin! Milyonlarca araç sahibine kritik uyarı geldi

Esenler'de sürücüler bıkmış durumda! Cezanızı ödemeyin dendi! İşte ayrıntılar...

Evinize bu ceza gelirse ödemeyin! Milyonlarca araç sahibine kritik uyarı geldi

İstanbul Esenler'de son haftalarda yaşanan fahri trafik müfettişi ceza krizi sürücüleri çileden çıkardı. Her gün farklı bir gerekçeyle ceza yiyen sürücüler, aynı gün ve saatte 6 farklı ceza alanların şaşkınlığını yaşıyor. "Hem drift atmışım, hem de hatalı park etmişim" diyen bir sürücü, yaşanan duruma isyan etti ve araçlarını meydana çekerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Fahri müfettişlerin kestiği cezalar, vatandaşların adeta kabusu haline geldi. Mağdurlar, kesilen cezaların iptal edilmesini ve yeni cezaların gelmemesini talep ederken, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, konuyla ilgili olarak "Bu kadar cezayı yiyen biri ödemesin bence. Buradaki mağdurlar son derece haklı. Böyle bir ceza olmaz. Burada görevin kötüye kullanıldığı gayet açık." açıklamasında bulundu.

trafik cezası

Sadece İstanbul'da 5 bin fahri trafik müfettişi bulunduğu belirtilirken, uzmanlar bu müfettişlerin ceza başına herhangi bir ücret almadığını vurguluyor. İstanbul Esenler'de yaşayan sürücüler her hafta eylem yapar hale geldi, araçlarını meydana çekerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Şehirdeki sürücülerin beklediği adaletin sağlanması için yetkililerden çözüm talepleri yükseliyor.