Evinizde bu tüpten varsa eyvah! Bir daha doldurup kullanamayacaksınız

Yapılan değişikliğe göre belirli tipteki LPG tüpleri açıklandı ve bunlar artık dolum tesislerinde depolanmayacak ve satışı durdurulacak. İşte detaylar...

Evinizde bu tüpten varsa eyvah! Bir daha doldurup kullanamayacaksınız

Yeni yıl yeni düzenlemelerle beraber geldi bir düzenlemede LPG tüplerinin dolum satışı için geldi. Detaylar haberimizde…

su

BU TÜR LPG TÜPLERİNİN ARTIK DOLUMU VE SATIŞI YAPILMAYACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, şişeleme tesislerinde hangi tip LPG tüplerinin depolanmayacağı, doldurulmayacağı ve satılmayacağına açıklık getirdi.

Bu tebliğ, piyasadaki sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tüplerinin izlenmesine ilişkin tebliğde yapılan değişiklikleri içermektedir. Bu değişiklikler, perakendecilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar LPG tüplerini takip edecek bir sisteme sahip olmasını gerektiriyor.

Bu tarihten sonra şişeleme tesislerinde kimliksiz veya QR kod etiketi bulunmayan dolu LPG tüpleri bulunmayacak, doldurulmayacak ve satılmayacaktır. Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Bu Tebliğ hükümlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Komiseri ortaklaşa uygulayacaktır.