Evi olanlar aman dikkat! Her an tapunuz elden gidebilir: Mahkeme gözünün yaşına bakmıyor

Tüketici Mahkemesi, açılan bir davanın ardından tapu iptaline ilişkin emsal karar imzaladı. İşte detaylar..

Evi olanlar aman dikkat! Her an tapunuz elden gidebilir: Mahkeme gözünün yaşına bakmıyor

İnşaat durumu tamamlanmadan devredilen projeyi ele geçiremeyen vatandaşın açmış olduğu davada Tüketici Mahkemesi, benzeri görülmemiş bir karar verdi. Bakırköy 13 No'lu Tüketici Mahkemesi'nde görülen davaya göre S.R. 2012 yılının Mart ayında daire satın alma işlemi gerçekleştirdi. Bulut İnşaat'ın Esenyurt'ta inşa ettiği projeden daire alan S.R., ödemeyi yaptı. Ancak bir süre sonra şirket mali sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Bu durum nedeniyle projenin yarım kısmının devrini yapan Karabeyi Gıda İnşaat AŞ, mülkiyet tapusunu S.R.'ye teslim edemedi. Bulut İnşaat'ın ayrılmasının ardından. Tapusunu alamayan S.R. 2018 yılının Temmuz ayında Karabeyi Gıda İnşaat ile Uçar Grup Yapı İnşaat aleyhine dava açıldı. Bu dava kapsamında tapunun iptali ve tescilinin yanı sıra tazminat davası da açıldı.

Evi olanlar aman dikkat! Her an tapunuz elden gidebilir

 Duruşmada ilgili şirketler sorumluluğun kendileriyle ilgili olmadığını belirtti. Yıllar süren yargılamaların sonrasında Bakırköy 13. Tüketici Mahkemesi S.R. Mahkeme, Karabeyi İnşaat'ın tapusunun iptal edilerek S.R. adına tescil edilme yönünde bir karar verdi. Ayrıca mahkeme, olaya karışan şirketlerin S.R.'ye ödeme yapmasına karar verdi.

"Önceki kira bedeli faiziyle birlikte 58.000 TL idi"

Kararla; Apartman Kanunu kapsamında başlatılan bir proje çerçevesinde yazılı sözleşme ile ev satın alan tüketicinin başvurusu, müteahhit firma ile veren şirket arasında kat karşılığı tapu çıkarma işlemi yapan firma ve arsa sahibnin firma arasındaki illiyet bağının bulunması halinde kabul edildi. Ayrıca mahkeme, şirketlerin geç teslimattan kaynaklanan kira kaybı nedeniyle tazminat ödeme yükümlülüğüne hükmetti.