Eve Kağıt Gelince Hayatlarının Şokunu Yaşadılar: 200 Bin TL Ceza

Sayısı yüzlerin üzerinde olduğu iddia edilen vatandaşlar, hayatlarının şokuyla karşı karşıya. Hemde bu ceza hiç beklemedikleri bir yerden.

Eve Kağıt Gelince Hayatlarının Şokunu Yaşadılar: 200 Bin TL Ceza

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişi yasak olan hafif ticari araç sürücüleri neye uğradıklarını şaşırdı. Durumdan haberlerinin olmadığını belirten sürücüler birikerek gelen binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kaldı.  2017 yılında başlayan uygulamadan haberi olmayan çok sayıda kişi 50 bin liradan 200 bin liraya kadar ağır cezalarla karşı karşıya.

Aylar sonra gelen cezalara tepki gösteren sürücüler, durumun düzeltilmesini istiyor. FSM'den geçişi yasak olan hafif ticari araçlara ceza yağdı. Üçüncü köprü hizmete girdikten sonra FSM kamyon ve otobüslere yasaklanmıştı. Fakat sadece kamyonlar için cezanın geçerli olduğunu sanan ticari araç sürücüleri, aylar sonra gelen cezalarla neye uğradıklarını şaşırdı. 200 bin TL'ye kadar ceza alan araç sürücüleri duruma büyük tepki gösterirken, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Araç sahiplerinden bazılarının cezaları ödemek için araçlarını satmak zorunda kaldığını belirten sürücüler, bazılarının ise yetkililerden konuyla ilgili çözüm geleceğine dair umudunu koruduğunu söyledi. Normalde trafik cezalarının en geç bir ay içerisinde tebliğ edildiğini fakat bu cezaların aylar sonra gelmesinin doğru olmadığını söyleyen sürücüler  , konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.