Ev Hanımlarına Yıpranma Hakkı Geliyor: Ayrıca Erken Emeklilik Hakkı Tanınacak! Ev Hanımlarına Yıpranma Hakkı Ücreti Nasıl Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ev hanımlarına emeklilik müjdesine bir müjde daha eklendi. Ev hanımlarına yıpranma hakkı verilecek. Peki nedir bu yıpranma hakkı?

Ev Hanımlarına Yıpranma Hakkı Geliyor: Ayrıca Erken Emeklilik Hakkı Tanınacak! Ev Hanımlarına Yıpranma Hakkı Ücreti Nasıl Olacak?

AK Parti, 14 Mayıs'tan sonra ev hanımlarının emekli olmalarını sağlamak için yeni adımlar atmaya yönelik bir sistem kurmayı planlıyor. Bu sistemde, ev hanımlarının emeklilik yaşının çocuk sayısına göre değişeceği belirtilmektedir. Ayrıca, ağır iş yükü olan mesleklerde çalışanlara sağlanan 'yıpranma payı'nın ev kadınlarına da verileceği ifade ediliyor.

Ev hanımlarının, evdeki emekleri karşılığında herhangi bir ücret almaksızın ülke ekonomisine yaptıkları katkı artık karşılıksız kalmayacak. AK Parti 14 Mayıs'tan sonra başlayacak yeni süreçte, ev hanımlarının bu emeğinin karşılığında emeklilik güvencesi elde etmeleri için yeni adımlar atacak.

AK Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için hazırladığı beyannamede, ev kadınlarının erken emeklilik hakkı elde edebilmeleri için çocuk sayısına göre emeklilik yaşının değiştiği bir sistem kurulacak. Bazı meslek gruplarının iş yükü ağırlığı nedeniyle sahip oldukları yıpranma payı hakkı ev hanımlarına da sağlanacak. Çok çocuğu olanların 'Yıpranma payı' daha yüksek olacak ve bu durumda emeklilik yaşı geriye çekilebilecek.