Ev hanımlarına evden emeklilik müjdesi geldi! 15-20-25 yıl evli kalanlar yaşadı

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenleme yapacağı konu hakkında detayları açıkladı. Üçte bir prim desteği verilirken emeklilik detayları haberimizde.

Ev hanımlarına evden emeklilik müjdesi geldi! 15-20-25 yıl evli kalanlar yaşadı

Ev hanımlarına emeklilik için geçtiğimiz günlerde masaya yatırılırken bakan Işıkhan'dan açıklamalar geldi. İsteğe bağlı sigorta ile ev hanımlarına emekli olma şansı sunuldu. Ev kadınlarına üçte bir prim desteği uygulanırken çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Ev kadınlarına sigortalılığı ve emekliliği üzerinde düzenlemeyle beraber son durum yayınlandı.

EV HANIMLARINA MÜJDE
Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesiyle beraber isteğe bağlı sigortalılık kapsaında yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde sistem kuruldu. Sivil toplum kuruluşlarında fikirler alınırken ondan sonra belirli bir noktaya getirilirken Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yetkililerle bir araya gelerek belirtilen hedef üzerinde orta vadede uygulamaya alınacağı bilgisi verildi. Ev hanımlarına mevcut durum üzerinde sigorta sistemine giriş yapılarak emekli olunabilir. Bu düzenlemeyle beraber primin 3'te biri ise devket üzerinden karşılanmaktadır.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIK ŞARTLARI
-18 yaşından büyük olmak
-Sigortalı çalışmıyor olmak
-Havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, örgü, dante, çiçek gibi el sanatlarıyla evde kendi imkanıyla çalışarak üretip satış yapılması