Ev hanımlarına emeklilik, çalışanlara erken emeklilik! Bakandan milyonların beklediği açıklama

Ev hanımlarına emeklilik maaşı bağlanacak haberi yapıldığından itibaren milyonlarca ev hanımının dört gözle beklediği emeklilik kampanyası ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Ev hanımlarına emeklilik, çalışanlara erken emeklilik! Bakandan milyonların beklediği açıklama

Ev hanımları için emekli olma hakkı için yeni bir gelişme oldu. Emeklilik haberinin gündeme gelmesini bekleyen ev hanımlarına müjde geldi. Detaylar haberimizde…

su

BAKAN SON DURUMU AÇIKLADI: EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VE BAĞKURLULARA 1 YIL ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI GELDİ

Son dakikada BAĞ-KUR sakinlerinin erken emekliliği ve ev hanımlarının emekliliğine ilişkin duyuru yapıldı. Bakan Işıkhan mevcut durumu açıkladı.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VE BAĞKUR'LULARA ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, bakanlığının üzerinde çalıştığı konulara ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu.

Bakan Işıkhan, BAĞ-KUR emeklilik sigortası prim gün sayısının azaltılmasına ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi: “Onu Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. Ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor" sözlerine yer vererek düzenlemenin çok kısa zamanda hayat geçirileceğini söyledi.

EMEKLİLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR YILA GİRDİK

Bakan Işıkhan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilerle ilgili gelişmelerin önemli olduğunu ve "çok güzel bir yıla girdik" sözlerini kullandı.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Ev hanımlarına yönelik emeklilik maaşı sistemine ilişkin açıklama yapan Bakan Işıkhan, bu sistemin devreye girme zamanlamasına ilişkin şunları söyledi. "Gündemimizde var, Orta Vadede. Madde, madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak “dedi.

İŞ KANUNU

Bakan Işıkhan, iş kanunu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve verimli görüşmeler yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: ''19 kanunda defalarca tekrarlanan, işlemeyen hükümler var. Uzun süre zorlanmalı, bunların azaltılması lazım.” Ama bunlar temel haklardır. Çalışanlar için esnek çalışmayı, uzaktan çalışmayı ve güncel verileri de içeren güzel ve modern bir anayasa. Şu anda takvim yok. "Sadece ön görüşmeler yaptık" dedi.