Etkin Pişmanlıktan Yararlanan FETÖ'cüler 3 Sınıfa Ayrıldı

Son dakika haberi: FETÖ itirafçıları ile ilgili son dakika haberi: Terörle Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda itirafçılar 3 ayrı sınıfa ayrıldı.

Etkin Pişmanlıktan Yararlanan FETÖ'cüler 3 Sınıfa Ayrıldı

FETÖ itirafçıları ile ilgili önemli açıklama.

Adıyaman Terörle Mücadele Şubesi tarafından bir rapor hazırlandı ve FETÖ itirafçıları 3 ayrı sınıfa ayrıldı.  FETÖ ’nün kriptolu haberleşme programını kullanan ve ankesörlü telefonla ‘mahrem imamlarla’ görüşmeleri tespit edilen eski yüzbaşı Ramazan U., 28 Mart 2017 günü Adıyaman’da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin, görüşmelerin çoğunu Ankara’da görevli olduğu dönemde yaptığı belirlenince dosya, ‘yetkisizlik’le Ankara’ya gönderildi ve dava burada görülmeye başlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan 'ın hazırladığı iddianamede , şüphelinin örgüt ile ilgili bilgilerini paylaştığı, fotoğraflardan örgüt üyelerini teşhis ettiği bellirtildi ve etkin pişmanlıktan ceza indirimi talep edildi.

Söz konusu iddianamede değerlendirme şu şekilde yapıldı:

“Etkin pişmanlıkta şüphelinin beyanlarının yeni, somut, örgütün yapısını çözmeye ve örgüt mensuplarının yakalanmasını sağlamaya dönük bilgiler içermesi gerekmektedir. Savcılıkça ve kollukça bilinen, tekrar mahiyetindeki bilgiler ile somut bilgi içermeyen beyanlar etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmemelidir. 

Adıyaman Başsavcılığı’nca, pişmanlıktan faydalanma tarihi, örgütün sistemini net şekilde anlatma, örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgiler vermesindeki yoğunluğa göre üç kısma ayrılarak değerlendirilmiştir: 

Birinci kısım: Örgütle ilgili verdiği bilgilerle soruşturmaların seyrini değiştiren, bildiği her şeyi anlattığı kanaati hasıl olan, 15 Temmuz darbe kalkışmasından önce veya hemen sonra etkin pişman olarak bilinmeyenleri anlatan ve örgütün yöneticilerini ve mensuplarının yakalanmasını sağlayanlar.

İkinci kısım: Bilinen örgüt mensuplarının yanında belli oranda bilinmeyen örgüt mensuplarını da anlatan şüpheliler.

Üçüncü kısım: Genelde kendi yaptığı iş ve eylemleri anlatan, bilinen örgüt mensuplarının yanında az oranda bilinmeyen örgüt mensuplarını da anlatan şüpheliler.”

Kamubulteni.com  | Ankara