Ete Yeni Zam Tarih ve Fiyat Belli Oldu

Bir yandan enflasyon oranları yükselirken bir yandan da zam haberleri gelmeye devam ediyor. kırmızı ete pazartesi gününden itibaren zam geliyor. İşte gelecek o zam miktarı ve detaylar.

Ete Yeni Zam Tarih ve Fiyat Belli Oldu

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, pazartesi gününden itibaren kırmızı ete 7 TL zam geleceğini açıkladı. Zaten et yemekte zorlanan vatandaş iyice kırmızı etten uzaklaşıyor.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada kırmızı et fiyatlarına Ramazan Bayramından bir gün önceki fiyata göre 3 TL zammın geldiğini duyurdu. Solakoğlu yeni zammında pazartesi olacağını duyurdu.

Kasaba Gidene Kadar Maliyet Artıyor

Kırmızı etin tüketiciye ulaşana kadar birçok işlemden geçtiğini, maliyetlerinde günden güne arttığını belirten Sencer Solakoğlu, "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.

7 TL Zam

Kırmızı et fiyatlarına pazartesi gününden itibaren 7 TL daha zam geleceğini duyuran Solakoğlu, "Biz bu zammı Mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu. Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" diye konuştu.

1 Mayısta da Zam Yapılmıştı

1 Mayıs'ta yapılan 3 TL’lik  yeni zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye ulaşırken 9 Mayıs tarihi itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine 7-9 TL civarı zam yansıyacak.