Eskişehir'deki CHP'li Belediyelerde Çalıştay Gerginliği: Tartışma ve Gelişmeler Neler?

Eskişehir'de, CHP Genel Merkezi iş birliği ile düzenlenecek olan Sosyal Demokrasi Derneği'nin organize edeceği Yerel Yönetimler Çalıştayı, belediyeler arasında gerilime neden oldu.

Eskişehir'deki CHP'li Belediyelerde Çalıştay Gerginliği: Tartışma ve Gelişmeler Neler?

Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyeleri Ortak Karar Aldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Tepebaşı Belediye Başkanlığı, ortak bir açıklama yaparak 'emrivaki' nitelendirdikleri çalıştaya katılmayacaklarını belirtti. Özellikle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Çalıştayı Odunpazarı Belediyesi düzenlemiyor. Bizden sadece yer istediler, biz de verdik. Eğer bir 'emrivaki' yapıldıysa, bunun bizimle bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Çalıştay Detayları ve Katılımcılar

Odunpazarı Belediye Başkanlığı tarafından duyurulan Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın 7 Ocak'ta gerçekleşeceği bildirildi. Çalıştayın programında, CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt ve Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Sami Doğan'ın konuşmacı olarak yer alacağı açıklandı.

Gelişmeler ve Tepkiler

Etkinliğin duyurulmasının ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediye Başkanlığı, çalıştaya katılmayacaklarını belirterek tepki gösterdi. İki belediyenin ortak açıklamasında, etkinliğin planlanması sürecinde kendilerine danışılmadığı ve zamanlamasının siyasi bir hesap içerdiği ifade edildi. Ayrıca, "Emrivaki ile düzenlenecek bir etkinlik, verimli olmayacağı gibi rakip siyasi partilerin gereksiz spekülasyonlarını da beraberinde getirecektir" denildi.

Belediye Başkanı Kurt'tan Açıklama

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çalıştayın CHP Genel Merkezi ve Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğiyle düzenlendiğini belirtti. Ortak açıklamadaki eleştirilere cevap veren Kurt, "CHP Genel Merkezi iş birliği ile bu etkinliği düzenleyen Sosyal Demokrasi Derneği. Burada bizim bir dahlimiz söz konusu değil. Çalıştayı Odunpazarı Belediyesi düzenlemiyor. Bizden sadece yer istediler, biz de verdik. 'Bir oldu bitti' veya 'emrivaki' yapıldıysa eğer, bunun bizimle bir ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Siyasi Boyut ve Seçim Öncesi Hareketlilik

Öte yandan, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'e destek veren Kazım Kurt ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, mart ayında yapılacak seçimler için aday adayı olduklarını açıklamışlardı