Eski Tip Sürücü Belgesi Olanların Dikkatine! Yenileme Süresi Daralıyor

Eski tip sürücü belgesi taşıyan vatandaşların ehliyetlerini yenilemeleri açısından gerekli sürenin artık sonuna yaklaşıldı.  31 Aralık 2022 tarihine kadar eski tip ehliyetlerini yenilemeyen yurttaşların, sürücü belgeleri geçersiz sayılacaktı. Yeni tip sürücü belgesi almak isteyen vatandaşların nüfus müdürlüklerinden randevu almadan önce hazırlamaları gereken bazı evraklar vardı. İşte ayrıntılar...

Eski Tip Sürücü Belgesi Olanların Dikkatine! Yenileme Süresi Daralıyor

Eski tip ehliyetlerin kullanım tarihlerinde artık sona yaklaşıldı. 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren yalnızca yeni tip sürücü belgeleri trafikte geçerli sayılacak. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi açısından tanınan süre 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri ise trafikte bulunan böyle geçersiz sayılacak.

Yetkililer, vatandaşlardan müracaat yoğunluğundan kaynaklı bir şekilde meydana gelebilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurmak suretiyle müracaatların Yılın son aylarına bırakılmaması gerektiğini söylüyor.

Eski Tip Sürücü Belgeleri geçersiz Sayılacak

Türkiye'nin yeni tip sürücü belgesi ile tanıştığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilmesi süreci sürüyor. Eski tip ehliyet değiştirilmesi için tanınan süre ise 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Bu tarihe kadar yenilenen sürücü belgeleri trafikte geçerli sayılacakken, değiştirilemeyen eski tip sürücü belgeleri ise trafikte geçersiz sayacak.