Eski AK Partili Vekilde Olay Açıklamalar

Eski AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş, 9 milyona yakın yabancının Türk vatandaşı olduğunu 4 milyona yakının oy kullanacağını ve 64 vekil çıkaracaklarını iddia etti.

Eski AK Partili Vekilde Olay Açıklamalar

Eski AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş’in sözleri gündeme bomba gibi düştü. Yabancılara Türk pasaportu verilmesi ve sığınmacıların vatandaşlığa geçirilmesiyle ilgili tartışmada yeni bir açıklama geldi. Göç idaresi tarafından 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiği ve bunların 113 bininin oy kullanabileceği belirtirken Pelin Gündeş cephesinden kritik bir açıklama geldi.

Youtube'da konuk olduğu Şaban Sevinç'in 'Bizim TV' kanalında, vatandaşlığın sadece Suriyelilere verilmediğini, 250 bin dolara konut alanlarında vatandaşlık aldığını belirterek, "Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, kaynağının istihbarat olduğunu söyleyen, yalan söylemeyecek Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisi verdi"

Gündeş, bunlardan 3 Milyon 800 bin kişinin oy kullanacağını belirterek "AK Parti bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor" diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /