Eşiyle Cinsel İlişkiye Girmeyen Kocaya Yargıtay Şoku!

Yargıtay, hiçbir nedeni olmamasına rağmen eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocanın 'Tam kusurlu' olduğuna karar verdi. Emsal karara göre eşiyle nedensiz yere cinsel ilişkiye girmeyen erkek, boşanma davalarında 'Kusurlu' sayılacak.

Eşiyle Cinsel İlişkiye Girmeyen Kocaya Yargıtay Şoku!

Kahramanmaraş'ta H.Y. karısından ayrılmak için boşanma davası açtı. 4 gün sonra da eşi E.Y. karşı boşanma davası açarak kocasının sebepsiz yere kendisiyle cinsel birliktelik yaşamadığını belirtti. 6 aylık çifti boşayan mahkeme, 'Eşit Kusurlu' gördüğü çiftin tazminat taleplerini ise geri çevirdi. Fakat E.Y. nafaka ve tazminat alamadığı için, H.Y. de manevi yönden zarar gördüğünü öne sürdüğü için dosyayı temyiz etti.

Sabah'tan Muhammed Uzun'un haberine göre kadını haklı bulan Yargıtay, hiç bir neden olmamasına rağmen eşiyule ilişkiye girmeyen kocanın 'Tam kusurlu' olduğuna hüküm verdi. Yargıtay'ın emsal kararına göre eşiyle cinsel ilişki kurmayan erkek, boşanma davalarında kusurlu sayılabilecek.  İlgili Yargıtay kararında ayrıca, "Sağlıklı cinsel ilişkide kadın ve erkeğin cinsel ilişki kurmalarına yönelik fiziksel engellerinin bulunmaması halinde, erkeğin kusurlu olduğu kabul edilmelidir. Tarafların evlilikleri sürecinde sağlıklı cinsel ilişki kuramadıkları soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır." ifadeleri yer aldı.