Eşini Öldüren Uzman Çavuş'tan Çıldırtan Savunma! Yanlışlıkla Tetiğe Bastım

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde eşini tabancayla vurarak katlettiği belirtilen uzman çavuş Gökhan Kuzdan hakim karşısına çıktı. Uzman Çavuş Kuzdan'ın buradaki ifadesinde tetiğe yanlışlıkla bastığını söylemesi üzerine hakim tepki göstererek, "Sen bizimle dalga mı geçiyorsun" dedi.  Elbistan'daki olaya dair detaylar haber merkezlerine ulaştı. Müberra Kuzdan isimli genç kadın, eşi Uzman Çavuş Gökhan Kuzdan'ın tabancasından çıkan kurşunla yaşamını kaybetti.

Eşini Öldüren Uzman Çavuş'tan Çıldırtan Savunma! Yanlışlıkla Tetiğe Bastım

Olay sonrası hazırlanan iddianamede uzman çavuşun ömür boyu hapsi istenirken, uzman çavuş Kuzdan mahkemedeki ilk ifadesindde susma hakkını kullanmak istediğini, daha sonra ise eşini yanlışlıkla vurduğunu söyledi. İlk duruşmada Kuzdan'ın sorgusu yapıldı. Mesleği, aldığı maaş gibi sorulara veren Kuzdan, mahkeme başkanının olay gününe ilişkin sorusuna "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" şeklinde yanıt verince mahkeme başkanı "Sen dalga mı geçiyorsun, burada susma hakkı kullanamazsın" dedi. Mahkeme Başkanı, "Sen dalga mı geçiyorsun? Burada susma hakkını kullanamazsın. Jandarmada, savcılıkta susma hakkını kullanırsın ama burada sorulan sorulara cevap vermek zorundasın. Öyle bir dünya yok" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine sanık Kuzdan, araçta eeşi ve 2 çocuğunun olduğunu silaahın belini rahatsız ettiği için aracın üzerine koymak istediğini sürekli ateş ettiği için silahının emniyetinin de açık olduğunu belirterek, "Araçta eşim ve 2 çocuğum vardı. Silah belimi rahatsız ettiği için aracın üzerine koymak istedim, eğik vaziyetteyken silah patladı. Düğünde uygun bir ortamda ateş etmeyi düşündüğüm için silahın emniyeti açıktı. Silahın emniyette olup olmadığını o an unuttum. Silahın patlayabileceğini biliyordum ama el alışkanlığım var benim. Tetiğe yanlışlıkla bastım, istem dışı oldu. Olaydan sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Eğer yaptığımın farkında olsam ona göre hareket ederdim" ifadelerini kullandı.

Duruşmada Gökhan Kuzdan'ın cinayete kurban giden eşinin daha önce verdiği ifadeler ortaya çıktı. Gaziantep 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne intikal eden olayda Kuzdan'ın, "Eşim beni sürekli dövüyor. Küçük çocuğumu bile dövüyor. Sürekli beni öldürmekle tehdit ediyor" ifadelerini kullandığı hatırlattı. Mahkeme heyeti şahsın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.