Eşine telefonda bunu diyen yandı! Graham Bell'i bin pişman eden karar

Yargıtay'dan boşanma davaları üzerinde düzenleme yapılırken yeni karar dikkat çekti. Eşlerin birbirlerine ''Alo'' demesi boşanma nedeni olarak yorumlandı. Süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna kaşı küçük düşürülmesi gerektiği ifade edildi. İşte boşanma davalarında emsal karar...

Eşine telefonda bunu diyen yandı! Graham Bell'i bin pişman eden karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarında emsal oluşacak karar verildi. Samsun’da görülen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme, eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışların yer almasıyla beraber taraflar karşısında ''ALO'' ibaresini kullanan kişi kusurlu olarak görüldü. Bölge Adliye Mahkemesine başvuruda bulunulurken istinaf taleplerinin incelenmesi sonrasında taleplerle beraber reddedildi.

ALO HİTAP ŞEKLİ BOŞANMA NEDENİ
Kararla beraber Avukat Fatih Karamercan LL.M., Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davalarıyla beraber eşlerin birbirine karşı hitap şekli ele alınarak alo diye hitap etmenin boşanma nedeni olarak karar verildi. Taraflar birbirlerine karşı boşanma davası açarken farklı durumlarla beraber kusurlu davranışların olmasıyla beraber alo diye hitap etmesi mahkeme tarafından kusurlu davranış görüldü.
Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından itirazlar sunulurken bu kararla beraber hitap etmesi kusurlu görüldü.  Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” dedi.

emsal karar
Yargıtay'dan gelen açıklamalarla beraber alo sözcüğünün boşanma nedeni olarak görülmesine karşılık yorum yapılırken Bülent Bozkurt isimli vatandaş alo demenin yöntemi olduğunu belirtti. Alo dersin normal ama ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli olarak yorumlanırken tarzın önemli olduğunun altını çizdi. Aşağılayıcı bir tavır gibi düşünülüyor eşler arasında.
Yüksek normal alo denildiğinde bir şey yoktur ifadelerini kullanan Bozkurt, 30 senelik evlilik üzerinde sevgi saygı birbirine empati yapma, anlama ve yardılaşma hayatıyla beraber paylaşımlar öngörüldü.

GRAHAM BELL BUNU DUYSA İCATTAN VAZGEÇER
Yargıtay'ın bu kararını şaşkınlıkla karşılanırken Yaprak Yılmaz isimli genç telefon üzerinde alo sözcüğünün mucidi Alexander Graham Bell'i de anarak ilk defa duydum. Bu devirde boşanma kolay görülürken alo demeye Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi ifadeleri kullanıldı.