Ersan Şen: İstanbul için Olağanüstü İtiraz Mazbatanın Ardından Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinde YSK verilerine göre seçimi önde bitiren Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını teslim almak için İl Seçim Kurulu'na giderken, AK Parti ve MHP'nin seçimlerin yenilenmesi için yaptığı başvuru sürecinin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Ersan Şen: İstanbul için Olağanüstü İtiraz Mazbatanın Ardından Yapılacak

Prof. Dr. Ersan Şen, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, seçim sonuçlarına dair itiraz sürecinin nasıl işleyeceğini anlattı.

YSK'ya yapılan olağanüstü itiraz hakkında değerlendirmelerde bulunan Ersan Şen, '3 ay süresi var. 7 gün bilgi, belge toplayabilir. Diğer yandan seçim işlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle seçimin yenilenmesi, bir sonraki seçime 1 yıl kalana kadar yapılabilir.YSK, Mazbatayı verdikten sonra ya usulden ret verecek, ya esastan ret verecek, ya kabul edecek ya da delilleri inceledikten sonra ilçeyi yeniliyorum, büyükşehiri yeniliyorum diyebilecek. Ortaya çıkan durum sonucunda ya eski başkan devam edecek, ya da büyükşehir bakımından İçişleri Bakanlığı'na yetki tanınacak. Bunların hepsiyle ilgili kanunlar var. Ancak bazılarında yoruma ihtiyaç duyulabilir ama bazılarında yoruma ihtiyaç duyulmayacak hükümler var.' ifadelerini kullandı.