Ermenistan'dan Yeni Zırva! Bu Sefer de Serdar Ortaç'ı Öldürdüler

Ermenistan Kamu Radyosu, Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerleri başlıklı haberinde pop şarkıcısı Serdar Ortaç'ın 2000 yılında askerlik yaparken çekilmiş fotoğrafını kullandı.

Ermenistan'dan Yeni Zırva! Bu Sefer de Serdar Ortaç'ı Öldürdüler

Serdar Ortaç, geçtiğimiz günlerde, "Gerekirse Azerbaycan için askere gidebilirim" ifadelerini kullanmış adından söz ettirmişti. Erivan Radyosu olarak da bilinen Kamu radyosu ise Serdar Ortaç'ı Azerbaycan askerleri haberinde kullanarak, "Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı" başlığıyla yayımladığı içerikte 27 Eylül 15 Ekim tarihleri arasında 5 binin üzerinde Azerbaycan askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Sivillere Saldırmayı Bırakmayan Paşinyan'dan Bir Hamle Daha! Facebook'tan Mesaj Atarak Ermenileri Savaşa Çağırdı

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, kardeş Azerbaycan'ın kahraman ordusu 21 köy ve 1 kasabayı daha işgalden azad etti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Facebook'tan bir video yayımlayarak cepheden korkarak kaçan ermeni askerlerinin yerine sivilleri savaşta gönüllü olmaya çağırdı. Ermeni ordusunun cephede savaşmak yerine sivil yerleşim alanlarını hedef alması , savaş kurallarını hiçe sayması , bebek-kadın demeden vahşice katletmesi yetmezmiş gibi, Paşinyan şimdi de ülkesindeki sivilleri ölüme göndermeye kararlı.

Azerbaycan ordusuyla karşılaşmak yerine ağlayarak kaçmayı tercih eden Ermeni askerlerinin bir bir terk ettiği köyler, Kahraman Azerbaycan ordusunca işgalden arındırılırken, kötü gidişat Ermenistan'ın sevilmeyen başbakanını da zor duruma düşürdü. Çaldığı tüm kapılar yüzüne bir bir kapanan Paşinyan, halkı savaşa davet etti. Facebook hesabından Ermenistan halkına seslenen Paşinyan, askeri durumun içler acısı halde olduğunu adeta tüm dünyaya ilan etti.

Tüm bunlara rağmen durmuyor, Çünkü koltuk sallanıyor

Paşinyan'ın bu saldırgan tutumunun altında Rusya tarafından sevilmemesi, ABD tarafından ise ciddiye alınmamasının yattığı belirtiliyor. Batı yanlısı tutumuyla Rusya Devlet Başkanı Putin'in de pek gözüne giremeyen Paşinyan, tutuştuğunda ilk iş Rusya'nın kapısını çalmış, fakat Putin'den beklediği ilgiyi alamamıştı. Rusya'nın Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilime korkak Paşinyan'ın gitmemesi halinde müdahale olmayacağı görülüyor.