Ermenistan Başbakanı'ndan Flaş Türkiye Açıklaması 'Ön Koşulsuz Hazırız'

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması. El Cezire'ye mülakat veren Paşinyan, Türkiye ile diplomatik ilişkileri herhangi bir koşul ortaya koymaksızın başlatmaya hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan Başbakanı'ndan Flaş Türkiye Açıklaması 'Ön Koşulsuz Hazırız'

Geçtiğimiz aylarda yaşanan sokak olayları sonrasında Sarkisyan iktidarına son vererek Ermenistan'ın Başbakanı olan Paşinyan, Türkiye ile herhangi bir ön koşul ortaya sunulmaksızın diplomatik ilişkilerin başlatılmasına hazır olduklarını söyledi.

Paşinyan, "Türkiye, Ermenistan ile sınırlarını kapatan taraf. Sınırın Ermenistan tarafı daima açık. Ermenistan, Türkiye'yle ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazır" Onwin ifadelerini kullandı.

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Paşinyan, Türkiye'ye yönelik her türlü diplomatik ilişkinin başlatılmasına hazır olduklarını belirtti. Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinin işgali ve burada yapılan Azerbaycan Türkü katliamına ilişkin de konuşan Paşinyan, "Bu sorunu barışçı yollarla çözmek için gerçek bir arzumuz var. Müzakereler için hazırız. Ancak sindirme atmosferinde bir şey yapmayacağımız konusunda ısrar etmek istiyorum. Barış atmosferi yaratmak önemli." şeklinde konuştu. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA